22/09/2023 22/09/2023 Mε τη Μαγνησία να μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel και την τοπική Εκκλησία να βρίσκεται στο πλευρό των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας, ξεκινά το σχολικό έτος την προσεχή Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 με δύο εβδομάδες καθυστέρηση. «Όλοι μας παίρνουμε δύναμη από το φως της αγνής ψυχής σας και να είστε βέβαιοι πως η...
22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2023 - 17:45

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος ευλογεί τη νέα σχολική χρονιά στη Μαγνησία με δύο εβδομάδες καθυστέρηση λόγω της κακοκαιρίας Daniel

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος ευλογεί τη νέα σχολική χρονιά στη Μαγνησία με δύο εβδομάδες καθυστέρηση λόγω της κακοκαιρίας Daniel

Mε τη Μαγνησία να μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel και την τοπική Εκκλησία να βρίσκεται στο πλευρό των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας, ξεκινά το σχολικό έτος την προσεχή Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 με δύο εβδομάδες καθυστέρηση.

«Όλοι μας παίρνουμε δύναμη από το φως της αγνής ψυχής σας και να είστε βέβαιοι πως η αγάπη μας για σας, μας δίνει κουράγιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πρωτόγνωρης θεομηνίας που χτύπησε τον Βόλο και όλη τη Μαγνησία. Για σας, θα κάνουμε το κάθε τί, ώστε η ζωή όλων μας να ξαναβρεί τους παλιούς της ρυθμούς κι εσείς να συνεχίσετε τον δρόμο σας με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και την βεβαιότητα ότι τα όνειρά σας θα πραγματοποιηθούν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο επιχώριος ιεράρχης Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος στο μήνυμά του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα, την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα ευλογήσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος:

Ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τον Αγιασμό στα εξής σχολεία:

  • 8π.μ. Ελληνογαλλικό σχολείο «Άγιος Ιωσήφ».
  • 9π.μ. 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού. Επίσημος Αγιασμός Αθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
  • 9.30π.μ. 1ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού.
  • 10π.μ. ΕΠΑΛ Αλμυρού. Επίσημος Αγιασμός Βθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
  • 11.30π.μ. Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» Βόλου.

Το δικό του μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Μαγνησίας εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Όπως αναφέρει:

«Το σχολείο ανοίγει ξανά τις πόρτες του και σας υποδέχεται. Κάποιοι και κάποιες από σας κάνουν σήμερα τα πρώτα τους βήματα στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο. Ιδιαίτερα απευθύνομαι σε όσους και όσες ξεκινάτε τη μεγάλη προσπάθεια εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων, προκειμένου να υλοποιήσετε τα όνειρά σας για ανώτερες σπουδές.

Η αλήθεια είναι πως οι σχολικές επιτυχίες και οι υψηλοί βαθμοί θα σας προσφέρουν αίσθημα ικανοποίησης και θα σας ενθαρρύνουν να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας στον αγώνα για γνώση και καταξίωση. Αυτά όμως δεν αρκούν για την αληθινή ευτυχία. Η ψυχή σας έχει και άλλες ανάγκες και είναι γεμάτη από απορίες που δεν πρέπει να αφήσετε αναπάντητες. Διψάτε για ειλικρίνεια, δικαιοσύνη, όραμα μίας ευτυχισμένης ζωής και βεβαίως, ελπίδα· ελπίδα βαθιά και ανθεκτική στις δυσκολίες της ζωής. Και όπως βλέπετε, όλοι εμείς που ζούμε σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο, χρειαζόμαστε τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, κουράγιο και ελπίδα.

Σε έναν κόσμο γεμάτο έξυπνες μηχανές, άνθρωποι μορφωμένοι όσο ποτέ, με πλούτο και θέσεις, ξεχνούν πως έρχεται η στιγμή που οι δυνάμεις του ανθρώπου φαίνονται πολύ φτωχές για να αντιμετωπίσουν μία απρόσμενη συμφορά. Σε τέτοιες στιγμές δεν αρκούν οι γνώσεις και τα πτυχία. Χρειάζονται ικανότητες μίας άλλης ποιότητας, όπως η αγάπη, το ενδιαφέρον για τον διπλανό μας, η προθυμία να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε τον αδύναμο, η ετοιμότητα να ανταποκριθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αγωνία και τον πόνο εκείνων που ξαφνικά έχασαν τα πάντα.

Βλέπετε, λοιπόν, πως το σχολείο, πέρα από χώρος γνώσης, μπορεί να γίνει για σας και χώρος μίας μεγάλης ευκαιρίας. Ευκαιρίας να μάθετε να μοιράζεστε, ευκαιρίας να γίνετε ευαίσθητοι στην ανάγκη του συμμαθητή σας, ευκαιρίας να ετοιμάσετε από τώρα τον εαυτό σας, ώστε να γίνει ικανότερος στα έργα της αγάπης. Καινούργιες γνώσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ να τροφοδοτούν το μυαλό σας, από εσάς όμως εξαρτάται πώς θα τις χρησιμοποιήσετε. Αν οι επιτυχίες σας γίνουν ο μοναδικός σας σκοπός, θα γίνετε κι εσείς ένα ακόμη γρανάζι ενός σκληρού κόσμου που τόσο μας απογοητεύει. Αν όμως δεν ξεχάσετε τα όνειρά σας για έναν καλύτερο κόσμο, οι γνώσεις σας θα γίνουν εργαλεία παρηγοριάς και ελπίδας για όσους σας γνωρίσουν.

Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια ήρθε ο Χριστός στη γη με μοναδικό σκοπό να μας διαβεβαιώσει με τον λόγο και τη θυσία Του πως ένας καλύτερος κόσμος μπορεί να υπάρξει. Κυρίως όμως ήρθε να διαβεβαιώσει τον άνθρωπο πως ο Θεός της αγάπης και της ελπίδας βρίσκεται πάντα δίπλα μας και πως η παρουσία Του γίνεται πιο φανερή την ώρα της δυσκολίας και της απόγνωσης. Η πίστη σ΄ Αυτόν δεν επιτρέπει ποτέ στην ψυχή να καταρρεύσει όταν οι δυσκολίες, σαν χείμαρροι, ανατρέπουν την ζωή μας.

Η Εκκλησία του Χριστού είναι μία μεγάλη οικογένεια που την κρατούν ενωμένη η ελπίδα στον Θεό και η αγάπη στους ανθρώπους. Να γνωρίζετε λοιπόν, πως σε κάθε γειτονιά, η ενορία σας περιμένει να σας προσφέρει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής, δυνατότητες για δράση και επικοινωνία και, βεβαίως, ευκαιρίες για έργα αγάπης, όπως αυτά που πραγματοποιούνται από την τοπική μας Εκκλησία αυτές τις δύσκολες ώρες.

Αυτήν την πρόσκληση σας απευθύνω σήμερα, μαζί με τις καλύτερες ευχές μου για το νέο σας ξεκίνημα. Τις ίδιες ευχές απευθύνω στους γονείς σας που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για την πρόοδό σας άλλα και στους καθηγητές σας που θα σταθούν δίπλα σας στον δύσκολο αλλά όμορφο δρόμο της γνώσης. Όλοι μας παίρνουμε δύναμη από το φως της αγνής ψυχής σας και να είστε βέβαιοι πως η αγάπη μας για σας, μας δίνει κουράγιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πρωτόγνωρης θεομηνίας που χτύπησε τον Βόλο και όλη τη Μαγνησία. Για σας, θα κάνουμε το κάθε τί, ώστε η ζωή όλων μας να ξαναβρεί τους παλιούς της ρυθμούς κι εσείς να συνεχίσετε τον δρόμο σας με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και την βεβαιότητα ότι τα όνειρά σας θα πραγματοποιηθούν».

Διαβάστε επίσης: 

Βόλος: Καθημερινός αγώνας στήριξης των πλημμυροπαθών από την Τοπική Εκκλησία – “Θα συνεχίσουμε όσο χρειάζεται” τονίζει ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Δεν θα αφήσουμε κανέναν δίχως φαγητό! (video)

Βόλος: Συγκινητική βοήθεια από τα ακριτόπουλα της Καρπάθου

“ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”: Ανοίγει τις πύλες του το ΚΕ.Δ.Α.Β., για να εξυπηρετήσει τους πλημμυροπαθείς

Δωρεάν διανομή -καθημερινά- φαγητού και εμφιαλωμένου νερού από την Μητρόπολη Δημητριάδος στο Νέο Δέλτα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων