08/09/2023 08/09/2023 Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την προεδρεία του  Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που αντιμετωπίζει η πόλη του Βόλου και η ευρύτερη περιοχή. Με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, αναμένεται να φθάσει στην Μητρόπολη ανθρωπιστική βοήθεια,...
08 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2023 - 18:20

Βόλος: Έκτακτες πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας για τη στήριξη των πληγέντων – Ανθρωπιστική βοήθεια από την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” και Μητροπόλεις

Διαδώστε:
Βόλος: Έκτακτες πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας για τη στήριξη των πληγέντων – Ανθρωπιστική βοήθεια από την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” και Μητροπόλεις

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την προεδρεία του  Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που αντιμετωπίζει η πόλη του Βόλου και η ευρύτερη περιοχή.

Με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, αναμένεται να φθάσει στην Μητρόπολη ανθρωπιστική βοήθεια, μέσω της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή». Επίσης, ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται από τις Ιερές Μητροπόλεις Μεσσηνίας, Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας, Αιτωλίας & Ακαρνανίας και Σερρών & Νιγρίτης.

Αναλυτικότερα στην σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

1.Να γίνει, από τους Ιερείς, καταγραφή των αναγκών των οικογενειών που επλήγησαν από την φυσική καταστροφή (οικοσκευή, ρουχισμός, είδη πρώτης ανάγκης κ.λπ.)

2.Από την Δευτέρα 11/9 ξεκινούν την λειτουργία τους τα Σπίτια Γαλήνης των ενοριών. Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού αναλαμβάνει την παρασκευή του φαγητού στις εγκαταστάσεις της στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, το οποίο, εν συνεχεία, θα διοχετεύεται στις ενορίες, και από εκεί στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας. Ο επίσημος Αγιασμός ενάρξεως της λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης θα γίνει κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Ευφροσύνου του Μαγείρου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10/9, στις 6μ.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.

3.Σήμερα, 8/9, στις 6μ.μ., στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη των Προϊσταμένων των Ιερών Ναών Βόλου και Νέας Ιωνίας, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, στο επόμενο διάστημα, για την στήριξη του λαού.

Διαβάστε επίσης: Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Μητρόπολή μας θα σταθεί κοντά σε όσους έχουν ανάγκη»

Φτάνει βοήθεια από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Επιπλέον, με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, αναμένεται να φθάσει στην Μητρόπολή Δημητριάδος ανθρωπιστική βοήθεια, μέσω της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή». Επίσης, ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται από τις Ιερές Μητροπόλεις Μεσσηνίας, Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας, Αιτωλίας & Ακαρνανίας και Σερρών & Νιγρίτης.

Επίσης, κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Πιερρακάκη ζητήθηκε η καταγραφή των ειδών πρώτης ανάγκης, που απαιτούνται, για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης στην πόλη, η λίστα των οποίων ήδη απεστάλη στο Υπουργείο.

Έκκληση για ενίσχυση της ανθρωπιστικής δράσης

Η Ιερά Μητρόπολή Δημητριάδος και Αλμυρού απευθύνει έκκληση στον λαό για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής δράσης της Τοπικής Εκκλησίας και σ’ αυτήν την έκτακτη κατάσταση ανάγκης, που αντιμετωπίζουμε. Τα είδη που μπορούν όσοι το επιθυμούν να προσφέρουν είναι κυρίως:

Πλαστικά σκεύη μιας χρήσης
Ζυμαρικά
Λάδι
Ρύζι
Ντοματοπελτές
Κατεψυγμένα λαχανικά κ. ά.

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα και στις ενορίες.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, από την πρώτη στιγμή της καταστροφής, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους Ιερείς του χειμαζόμενου Πηλίου, οι οποίοι προβαίνουν σε καταγραφή των αναγκών και την παροχή της πρώτης βοήθειας, τόσο σε τρόφιμα, όσο και σε φάρμακα.

Διαβάστε ακόμη:

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Μητρόπολή μας θα σταθεί κοντά σε όσους έχουν ανάγκη»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Τελικά η κλιματική αλλαγή υπάρχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα” – Το μήνυμα από τον Βόλο που πλήττεται από την κακοκαιρία

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τηλεφώνησε για να μάθει τις εξελίξεις για τις πλημμύρες

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων