23/08/2020 24/08/2020 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες λόγω της ενσκηψάσης πανδημίας εορτάσθηκε και φέτος στην Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών, η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον περικαλλή προσκηνυματικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο κειμήλιο η χαριτόβρυτος Εικόνα της Παναγίας την οποία διέσωσαν οι ευλαβείς πρόσφυγες της Παλαιάς Ηρακλείτσης της Ανατολικής...
23 Αυγούστου, 2020 - 17:57
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2020 - 12:26

Η Απόδοση της Κοιμήσεως στη Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών

Διαδώστε:
Η Απόδοση της Κοιμήσεως στη Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες λόγω της ενσκηψάσης πανδημίας εορτάσθηκε και φέτος στην Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών, η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον περικαλλή προσκηνυματικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο κειμήλιο η χαριτόβρυτος Εικόνα της Παναγίας την οποία διέσωσαν οι ευλαβείς πρόσφυγες της Παλαιάς Ηρακλείτσης της Ανατολικής Θράκης.

Το Σαββάτο 22 Αυγούστου 2020 τελέσθηκε ο Εσπερινός της Απόδοσης της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, αναφερόμενος στην απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως και στην πανδημία του κορονοϊού.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομο Μπένο, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο Λόγον αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της εορτής. Μετά την Θεία λειτουργία εδόθη δεξίωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της κωμοπόλεως «Άγιος Γεώργιος».

 

 

 

Στις ακολουθίες προσήλθαν πλήθος πιστών προσκυνητών, με επικεφαλής τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Καβάλας τηρώντας τα μέτρα προστασίας των αρχών για την πανδημία.

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων