21/05/2020 21/05/2020 Εορτάσθηκε, την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, η μνήμη των Αγίων ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Μητροπόλεως στην Νέα Πέραμο. Το εσπέρας της παραμονής, Τετάρτη 20 Μαΐου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου και...
21 Μαΐου, 2020 - 22:31
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2020 - 22:10

Του Αγίου Κωνσταντίνου στο Παρεκκλήσιο στη Νέα Πέραμο

Διαδώστε:
Του Αγίου Κωνσταντίνου στο Παρεκκλήσιο στη Νέα Πέραμο

Εορτάσθηκε, την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, η μνήμη των Αγίων ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Μητροπόλεως στην Νέα Πέραμο.

Το εσπέρας της παραμονής, Τετάρτη 20 Μαΐου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου και των Ιερέων της πόλεως. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος προς το εκκλησίασμα αναφερόμενος κυρίως στην πρόσφατη δοκιμασία.

Στο τέλος της Ακολουθίας διαβάσθηκε τρισάγιο στον παρακείμενο τάφο του αειμνήστου κτίτορος του Ναού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Αμβροσίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ελευθερουπόλεως και ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μετά του Εφημερίου της ενορίας π. Σωτηρίου Ιμανιμίδη και του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως π. Παλλαδίου Ζαχαρούδη.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε πάλι προς τους φιλέορτους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως, αναφερόμενος στις πρεσβείες των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων