13/05/2019 13/05/2019 Τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου του Θαυματουργού τιμά και πανηγυρίζει ο ομώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης. Με λαμπρότητα και αρχιερατική χοροστασία τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στην διάρκεια του οποίου, τέθηκε προς προσκύνηση το Σεπτό και Χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Θεράποντος. Της ακολουθίας προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος πλαισιούμενος...
13 Μαΐου, 2019 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2019 - 21:01

Πλήθος κόσμου για το Ιερό λείψανο του Αγ. Θεράποντος

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου για το Ιερό λείψανο του Αγ. Θεράποντος

Τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου του Θαυματουργού τιμά και πανηγυρίζει ο ομώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης.

Με λαμπρότητα και αρχιερατική χοροστασία τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στην διάρκεια του οποίου, τέθηκε προς προσκύνηση το Σεπτό και Χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Θεράποντος.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, του γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου αρχιμ. Φωτίου Ζαρζαβατσάκη και πολλών ακόμη ιερέων και διακόνων από πολλές μητροπόλεις. Στην ακολουθία συμμετείχε πλήθος κόσμου ενώ τα Ιερά άσματα απέδωσαν χορωδιακώς οι καλικέλαδοι ιεροψάλτες του ναού. Λίγο πριν την απόλυση ο Παναγιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους χρόνια πολλά.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος, Ραφαήλ Γεωργιάδης- Πρακτορείο “Ορθοδοξία”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων