20/01/2020 20/01/2020 Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Άρματος, με την συμμετοχή πολλυπληθούς εκκλησιάσματος. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Βασίλειος Αθανασόπουλος. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου.     Το πρωί του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος...
20 Ιανουαρίου, 2020 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2020 - 21:32

Εκκλησιαστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Αθανάσιο

Διαδώστε:
Εκκλησιαστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Αθανάσιο

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Άρματος, με την συμμετοχή πολλυπληθούς εκκλησιάσματος. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Βασίλειος Αθανασόπουλος. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου.

   

Το πρωί του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Πυρί Θηβών, στην οποία συμμετείχαν πάρα πολλοί πιστοί. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Ναυπλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Αθανάσιο. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και ο Άγιος Αθανάσιος να πρεσβεύει στον Κύριο για όλους.

Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Θεραπευτηρίου Χρονίως Πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» της Μητροπόλεώς μας στη Λιβαδειά, με την παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των εργαζομένων και των τροφίμων του Θεραπευτηρίου. Ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τη βασιλόπιτα στους τροφίμους του Θεραπευτηρίου και σε όλους τους παρισταμένους ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου Θηβών. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δήλεσι, όπου ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου Κρητών Δηλεσίου στο Πνευματικό Κέντρου του Συλλόγου.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας o Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Αντικαρκινικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Λιβαδειάς. Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση και ευχήθηκε στο Δ.Σ. και στα μέλη της Αντικαρκινικής Εταιρείας Λιβαδειάς, καθώς και σε όλους τους παρισταμένους καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων