21/11/2021 23/11/2021 Σοβαρές επιφυλάξεις για την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων κατά τις πανδημίας στους ναούς εξέφρασε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Λιβαδειά στη διάρκεια του κυριακάτικου κήρυγματός του. Από αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση με ΦΕΚ επιτρέπει μόνο με ράπιντ τεστ στους ανεμβολίαστους την είσοδο στις...
21 Νοεμβρίου, 2021 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2021 - 11:19

Μητροπολίτης Θηβών: Σοβαρές επιφυλάξεις για τα νέα μέτρα

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Θηβών: Σοβαρές επιφυλάξεις για τα νέα μέτρα

Σοβαρές επιφυλάξεις για την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων κατά τις πανδημίας στους ναούς εξέφρασε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Λιβαδειά στη διάρκεια του κυριακάτικου κήρυγματός του.

Από αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση με ΦΕΚ επιτρέπει μόνο με ράπιντ τεστ στους ανεμβολίαστους την είσοδο στις εκκλησίες. Προβλέπεται επίσης πρόστιμο 300 ευρώ για τους πιστούς και 1500 ευρώ για τον υπεύθυνο ή τον ιερέα της εκκλησίας αν τηρούνται τα μέτρα, ενώ πιστοποιητικά και τεστ θα πρέπει να ελέγχονται από τους εκπροσώπους των ναών.

«Η εκκλησία δεν έχει προσωπικό για να εφαρμόσει αυτά τα αυστηρά μέτρα. Να μην γίνουν οι ναοί χώροι αντιπαραθέσεων, αντεγκλήσεων και εντάσεων», είπε ο Μητροπολίτης. Ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε: «Φανταστείτε σε μια κηδεία μέσα να περιμένουν να διαβάσουν τον νεκρό και στην πόρτα να τσακώνονται ο επίτροπος με τους συγγενείς».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

Βίντεο: Star Κεντρικής Ελλάδος

Εξωτερική φώτο αρχείου

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων