23/05/2019 23/05/2019 Πλαισιωμένη από Γριζοφόρες και φουστανελοφόρους λιτανεύθηκε η εικόνα των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης στο κέντρο της πόλης των Άνω Λιοσίων το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου. Η Θεία λειτουργία τελέστηκε χοροστατήσαντος του Μητροπολίτη Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρα ενώ την ιερά εικόνα συνόδευσαν κατά τη μεγαλόπρεπη πομπή που ακολούθησε, μεγάλος αριθμός Ιερέων, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος...
23 Μαΐου, 2019 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2019 - 22:00

Αρβανίτικη Παράδοση κατά την εορτή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στα Λιόσια

Διαδώστε:
Αρβανίτικη Παράδοση κατά την εορτή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στα Λιόσια

Πλαισιωμένη από Γριζοφόρες και φουστανελοφόρους λιτανεύθηκε η εικόνα των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης στο κέντρο της πόλης των Άνω Λιοσίων το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου.
Η Θεία λειτουργία τελέστηκε χοροστατήσαντος του Μητροπολίτη Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρα ενώ την ιερά εικόνα συνόδευσαν κατά τη μεγαλόπρεπη πομπή που ακολούθησε, μεγάλος αριθμός Ιερέων, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου. Την λαμπρή τελετή τίμησαν επίσης με τη παρουσία τους, ο Βουλευτής Θανάσης Μπούρας και ο Δήμαρχος του γειτονικού Δήμου Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός.
Τον εορταστικό τόνο έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής ενώ όπως κάθε χρόνο τα παιδιά με τις παραδοσιακές τους φορεσιές έδωσαν ξεχωριστή αίγλη, με νότες του ντόπιου Πανηγυριού και της Αρβανίτικης Λιοσιώτικης Παράδοσης.

Πηγή: fylarhos.blogspot.com

Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά ολιγόλεπτα videos από την πολυπληθή πομπή και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων