04/10/2023 04/10/2023 Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η προσκύνηση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου στα Ιωάννινα. Το ιερό Θεομητορικό κειμήλιο, το μοναδικό το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, κόμισε την Δευτέρα ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.  Καθημερινές είναι οι ιερές ακολουθίες οι οποίες...
04 Οκτωβρίου, 2023 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2023 - 9:57

Τρίτη ημέρα προσκύνησης της Αγίας Ζώνης στα Ιωάννινα

Διαδώστε:
Τρίτη ημέρα προσκύνησης της Αγίας Ζώνης στα Ιωάννινα

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η προσκύνηση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου στα Ιωάννινα. Το ιερό Θεομητορικό κειμήλιο, το μοναδικό το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, κόμισε την Δευτέρα ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ. 

Καθημερινές είναι οι ιερές ακολουθίες οι οποίες τελούνται στον Ιερό Ναό ενώ πιστοί κάθε ηλικίας προσέρχονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρα για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας.

Το ope.gr επικοινώνησε τόσο με πιστούς από την Κοζάνη, που βρέθηκε η Αγία Ζώνη τις προηγούμενες ημέρες, όσο και με ανθρώπους από τα Ιωάννινα οι οποίο βρέθηκαν στην υποδοχή και προσκύνηση την Αγία Ζώνη.

“Η χαρά μας είναι απερίγραπτη. Έχουμε προσκυνήσει την Αγία Ζώνη και κατά παλαιότερη έξοδό της στην Αθήνα. Αλλά όταν η Παναγία έρχεται στον τόπο σου, η χαρά είναι διαφορετική. Να έχουμε τη χάρη της”, δήλωσε στο ope.gr γυναίκα από τα Ιωάννινα.

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου έως και το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου.

Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την ενορία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Διαβάστε επίσης: 

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Κλήρος και λαός στα Ιωάννινα έκλιναν ευλαβικά το γόνυ στην Τιμία Ζώνη

Ιωάννινα: Ο Γέροντας Εφραίμ μιλά για τα θαύματα της Τιμίας Ζώνης (Ηχητικό)

Τα Ιωάννινα προσκυνούν την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου (BINTEO)

Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης – ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων