29/06/2022 29/06/2022 Φόρο τιμής στον Εθνικό Ευεργέτη Ιάκωβο Τσούνη αποτίει η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με μια έκδοση για τη ζωή και τη δράση του βιογραφούμενου ευπατρίδη.  Το υπέροχο αυτό βιβλίο υπογράφει η συγγραφέας Χρύσα Δημητρίου, με την εξαιρετική φροντίδα της επιμελητρίας, Αρχοντούλας Ρέλλα. «Όταν θέλουν οι Έλληνες να καυχηθούν», γράφει ο Καβάφης, «τέτοιους βγάζει το...
29 Ιουνίου, 2022 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 9:49

Ο Εθνικός Ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης

Διαδώστε:
Ο Εθνικός Ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης

Φόρο τιμής στον Εθνικό Ευεργέτη Ιάκωβο Τσούνη αποτίει η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με μια έκδοση για τη ζωή και τη δράση του βιογραφούμενου ευπατρίδη. 

Το υπέροχο αυτό βιβλίο υπογράφει η συγγραφέας Χρύσα Δημητρίου, με την εξαιρετική φροντίδα της επιμελητρίας, Αρχοντούλας Ρέλλα.

«Όταν θέλουν οι Έλληνες να καυχηθούν», γράφει ο Καβάφης, «τέτοιους βγάζει το Έθνος μας, θα λένε».

Ο άλλοτε διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ευάγγελος Φωτιάδης είχε πει σε μία διάλεξη του: «Αν από την Αθήνα αφαιρέσουμε τα έργα των Ηπειρωτών Ευεργετών, δεν ξέρω τι ακριβώς θα απομείνει…».

Όσο λοιπόν υπάρχουν ευεργέτες η Ελλάδα μας θα είναι δυνατή. Το συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται στη ζωή του αυτοδημιούργητου μεγάλου εθνικού μας ευεργέτη και αθόρυβου ευπατρίδη, Ιακώβου Τσούνη, ο οποίος παρ’ όλη την επαγγελματική του επιτυχία, δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του, στην οποία αναφερόταν συχνά με μεγάλη υπερηφάνεια. Μία από τις επιθυμίες του εξ άλλου ήταν «Θέλω να φύγω από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησα, ξυπόλητος».

Ο Σεβασμιώτατος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος στον πρόλογο του μεταξύ άλλων αναφέρει «…Πιστεύω ότι στην εργασία αυτή αξιοποιούνται ευστόχως βιογραφικές σημειώσεις, ώστε να αποτελέσει ένα πολύτιμο ανάγνωσμα, το οποίο θα ωφελήσει ποικιλοτρόπως τους αναγνώστες και ιδίως τους νέους, που έχουν ανάγκη σύγχρονων προτύπων… Ο αναγνώστης έχει την δυνατότητα να γνωρίσει την συναρπαστική ζωή και σταδιοδρομία του σπουδαίου αυτού ανδρός, την προσήλωσή του στις ελληνορθόδοξες παραδόσεις, την αξιοποίηση του φωτεινού παραδείγματος διακεκριμένων προγόνων και εκλεκτών γονέων, την εθελοντική ηρωική συμμετοχή του στον ελληνοϊταλικό πόλεμο…».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων