19/04/2019 19/04/2019 Από τις εκδόσεις «Βιβλίο και Εικόνα» της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κυκλοφόρησε το πόνημα με τίτλο «Οδηγός Εξομολογήσεως», το οποίο προσφέρεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο ως πατρική ευλογία και εις μνήμην των αειμνήστων γονέων του, Γεωργίου και Νικολίτσας. Το παρόν πόνημα περιέχει πολύτιμες οδηγίες για μία καλή εξομολόγηση, αποτελώντας παράλληλα ένα σύντομο...
19 Απριλίου, 2019 - 13:15

“Οδηγός Εξομολογήσεως”

Διαδώστε:
“Οδηγός Εξομολογήσεως”

Από τις εκδόσεις «Βιβλίο και Εικόνα» της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κυκλοφόρησε το πόνημα με τίτλο «Οδηγός Εξομολογήσεως», το οποίο προσφέρεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο ως πατρική ευλογία και εις μνήμην των αειμνήστων γονέων του, Γεωργίου και Νικολίτσας.

Το παρόν πόνημα περιέχει πολύτιμες οδηγίες για μία καλή εξομολόγηση, αποτελώντας παράλληλα ένα σύντομο υπομνηστικό για μία καλύτερη και πιο συγκεκριμένη προετοιμασία για το εν λόγω Ιερό Μυστήριο.

Στο προλογικό του σημείωμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρει τα εξής: «Μεγάλη Σαρακοστή σημαίνει νηστεία από τα πάθη της αμαρτίας, αλλαγή του τρόπου ζωής μας, περισσότερη προσευχή, δάκρυα για τις αμαρτίες μας, συμφιλίωση με τον Χριστό και επιστροφή στην πατρική Του αγκαλιά, όπως έπραξε και ο άσωτος υιός του Ευαγγελίου! Με άλλα λόγια, πρέπει να σπεύσουμε στον πνευματικό και να εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας, τα λάθη μας, τις πτώσεις μας, τις παραλείψεις μας! Να καθαρίσουμε την ψυχή μας από το μόλυσμα της αμαρτίας και εν συνεχεία να σπεύσουμε και να ενθρονίσουμε τον Χριστό μας στην καρδιά μας, δηλ. να κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων! Να γίνουμε δηλ. Χριστοφόροι, ουράνιοι άνθρωποι και επίγειοι Άγγελοι!».
Το εν λόγω βιβλίο θα διανέμεται δωρεάν από το βιβλιοπωλείο τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Βιβλίο και Εικόνα» (Ερμού 21 – Αίγιο) και από τις κατά τόπους Ενορίες μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων