23/07/2022 23/07/2022 Το Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού ανακοίνωσε τη διοργάνωση τριήμερου συνεδρίου που θα λάβει χώρα στην Κάρπαθο το διάστημα 29, 30 και 31 Ιουλίου με θέμα <<Καρπάθιοι στη Μικρά Ασία- Μικρασιατική Καταστροφή>>, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την τραγική εκείνη περίοδο (1922). Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και...
23 Ιουλίου, 2022 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2022 - 13:38

Τριήμερο συνέδριο “Καρπάθιοι στη Μικρά Ασία- Μικρασιατική Καταστροφή”

Διαδώστε:
Τριήμερο συνέδριο “Καρπάθιοι στη Μικρά Ασία- Μικρασιατική Καταστροφή”

Το Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού ανακοίνωσε τη διοργάνωση τριήμερου συνεδρίου που θα λάβει χώρα στην Κάρπαθο το διάστημα 29, 30 και 31 Ιουλίου με θέμα <<Καρπάθιοι στη Μικρά Ασία- Μικρασιατική Καταστροφή>>, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την τραγική εκείνη περίοδο (1922).

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος

Το Συνέδριο θα γίνει σε τρία χωριά της Καρπάθου, όπου υπάρχουν Παραρτήματα του Ινστιτούτου. Συγκεκριμένα η πρώτη Συνεδρία θα γίνει στο Απέρι, την Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022, η δεύτερη στις Μενετές, το Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 και η τρίτη Συνεδρία στην Όλυμπο, την Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022. Και οι τρεις Συνεδρίες θα αρχίζουν στις 7 το απόγευμα.

Στην οργάνωση του Συνεδρίου συνεργάζονται ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ομόνοια» Απερίου και οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Μενετών και Ολύμπου Καρπάθου.

Στο Συνέδριο θα παραστούν ο διεθνούς φήμης ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης και η Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Μαρία Κωνσταντουδάκη. Στους Συνέδρους, που θα κάνουν σχετικές ανακοινώσεις, περιλαμβάνονται και οι συμπατριώτες μας Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, διευθυντής του Ινστιτούτου και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Εμμ. Βασιλαράς, Πρόεδρος του Κεντρικού Παραρτήματος του Ινστιτούτου, Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου, Μιχαήλ Χανιώτης, Καθηγητής Φιλολογίας και πρώην Δήμαρχος και Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου, Εμμανουήλ Κασσώτης, Καθηγητής, Γιάννης Τσέρκης, Εκπαιδευτικός – Αγιογράφος, Ευμορφία Διακογεωργίου, Εκπαιδευτικός – Λαογράφος, Μιλτιάδης Μαντινάος, Καθηγητής Μουσικής, Μαριγούλα Κρητσιώτη, Λαογράφος, Ρούλα Κατωγυρίτη, Λογοπαθολόγος, Καλλιόπη Χατζηκωστή, τέως Υπάλληλος ΟΤΕ Καρπάθου και Μαρία Ανδριανοπούλου, Οικονομολόγος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων