15/03/2019 15/03/2019 Το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το μνημόσυνο, επί τη συμπληρώσει 17 ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού προκατόχου του κυρού Τιμοθέου, στο ναό της Αγίας Τρίαδος, εντός του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων “Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ”....
15 Μαρτίου, 2019 - 17:57

Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας κυρό Τιμόθεο (φώτο)

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας κυρό  Τιμόθεο (φώτο)

Το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το μνημόσυνο, επί τη συμπληρώσει 17 ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού προκατόχου του κυρού Τιμοθέου, στο ναό της Αγίας Τρίαδος, εντός του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων “Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ”.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή και ισχυρή προσωπικότητα του κυρού Τιμοθέου, ο οποίος άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην τοπική Εκκλησία και όχι μόνο. Γι’αυτό, μετά βαθυτάτης ευγνωμοσύνης τελούμε το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Ο μακαριστός Τιμόθεος αγωνίστηκε με όλες τις σωματικές και ψυχικές του δυνάμεις, για την ανόρθωση του τόπου αυτού. Ένα από τα έργα του αποτελεί και το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων “Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ”. Το καλύτερο μνημόσυνο που γίνεται εις τον κυρό Τιμόθεο, είναι η καθημερινή ευγνωμοσύνη που βγαίνει από τις καρδιές και τα στόματα των τροφίμων του Ιδρύματος, όταν περιθάλπονται, ενθυμούμενοι τον μεγάλο τους ευεργέτη. Από την μεριά μας οφείλουμε να προσευχόμαστε Κύριος ο Θεός να τον έχει υπό την σκέπη Του, μετά Αγίων και Δικαίων, όπως και όλους τους αδελφούς μας που βρίσκονται στην αιωνιότητα.

Καταλήγοντας, ο Σεβ. κ. Νεκτάριος ευχήθηκε η μνήμη του μακαριστού προκατόχου του να είναι αιωνία και αγήρος.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων