02/02/2019 02/02/2019 Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Υπαπαντής του Κυρίου στη Λάκκα των Παξών. Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι στο πρόσωπο του Θεοδόχου Συμεών συγκεφαλαιώνεται ολόκληρος ο κόσμος της Παλαιάς Διαθήκης που προσδοκούσε το σωτήριον του Θεού. Ακόμη, ο Συμεών...
02 Φεβρουαρίου, 2019 - 21:27

Στους Παξούς επί της Υπαπαντής του Κυρίου (φώτο)

Διαδώστε:
Στους Παξούς επί της Υπαπαντής του Κυρίου (φώτο)

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Υπαπαντής του Κυρίου στη Λάκκα των Παξών.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι στο πρόσωπο του Θεοδόχου Συμεών συγκεφαλαιώνεται ολόκληρος ο κόσμος της Παλαιάς Διαθήκης που προσδοκούσε το σωτήριον
του Θεού. Ακόμη, ο Συμεών κρατώντας τον Χριστό στις αγκάλες του, διακηρύσσει ότι Αυτός θα γίνει αιτία της πτώσεως και της αναστάσεως πολλών και θα καταστεί σημείον αντιλεγόμενον. Ο Χριστός ήταν από την αρχή αντιλεγόμενο σημείο. Άλλοι μεν προσέκρουαν και έπιπταν και άλλοι εθαύμαζαν. Υπήρχαν αφενός μεν εκείνοι οι οποίοι Τον κατεδίωξαν και Τον σταύρωσαν και αφετέρου εκείνοι οι οποίοι όχι μόνο Τον απεδέχθησαν, αλλά πίστεψαν και στην Ανάστασή Του.

 

 

 

 

 

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι και στην εποχή μας ο Ιησούς Χριστός αποτελεί σημείον αντιλεγόμενον. Όσοι δια της πίστεως και δια της ενεργούσας Θείας Χάριτος έχουν στην καρδιά τους τον Θεό, βλέπουν τον Χριστό. Αντιθέτως εκείνοι οι οποίοι δεν βιώνουν το Κύριο στην ψυχή τους, έχοντας αποξενωθεί από Αυτόν, παραμένουν μέσα στο σκότος και στην αμαρτία.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που βρέθηκε στο νησί των Παξών και ευχήθηκε στους πιστούς ο Κύριος να τους δίδει
πλουσίως την Χάρη Του.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος το απόγευμα της παραμονής της εορτής 1 Φεβρουαρίου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον ίδιο ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων