26/12/2023 07/01/2024 Η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, η «Μητρόπολη των Εορτών», τιμήθηκε εφέτος στην Καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεώς Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Κηφισιάς. Κατ’ αρχάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, συμπαραστατούμενος...
26 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2024 - 20:34

Η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στην Κηφισιά

Διαδώστε:
Η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στην Κηφισιά

Η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, η «Μητρόπολη των Εορτών», τιμήθηκε εφέτος στην Καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεώς Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Κηφισιάς.

Κατ’ αρχάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού, με πρώτο τον εορτάζοντα Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστο Κυριακόπουλο.

Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κηφισιάς.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Καλομοίρη και του Λαμπαδαρίου κ. Ευαγγέλου Μπενά.

 

Στο πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο δεξιός χορός απέδωσε άρτια τα πατροπαράδοτα Κάλαντα των Χριστουγέννων.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε και δεύτερη Θεία Λειτουργία από τον προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Κηφισιάς Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Λιέπουρη.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων