22/10/2018 22/10/2018 Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου στην προσπάθεια της να στηρίξει την μαθητιώσα νεολαία το τόπου και να συμβάλλει εις την διευκόλυνση της μάθησης, απέστειλε σε όλα τα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ως και τους Παιδικούς Σταθμούς της Επαρχίας Σελίνου, ποσότητες από φωτοτυπικό χαρτί δια την κάλυψη μέρους των πολλών αναγκών γραφικής ύλης των...
22 Οκτωβρίου, 2018 - 14:44

Διανομή Φωτοτυπικού υλικού στη Μητρόπολη Κισάμου

Διαδώστε:
Διανομή Φωτοτυπικού υλικού στη Μητρόπολη Κισάμου

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου στην προσπάθεια της να στηρίξει την μαθητιώσα νεολαία το τόπου και να συμβάλλει εις την διευκόλυνση της μάθησης, απέστειλε σε όλα τα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ως και τους Παιδικούς Σταθμούς της Επαρχίας Σελίνου, ποσότητες από φωτοτυπικό χαρτί δια την κάλυψη μέρους των πολλών αναγκών γραφικής ύλης των Σχολείων και ως ένδειξη συμπαράστασης της τοπικής Εκκλησίας εις το πολύτιμο έργο που επιτελείται εις τις Σχολικές Μονάδες της περιοχής.

Η ευγενής αυτή προσφορά της Ι. Μητροπόλεως έγινε αποδεκτή από τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών με ευχαριστίες και χαρά, καθώς καλύπτει ουσιαστικές ανάγκες των Σχολείων. Η διανομή του υλικού έγινε μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» της Επαρχίας Σελίνου της Ι. Μητροπόλεως μας, με ευθύνη του Διοικητικού Διευθυντού του Αννουσάκειου Ιδρύματος, Αιδ. Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντωνίου Αρετάκη. Συνολικά διανεμήθηκε υλικό που καλύπτει ανάγκες 1281 μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και των Σχολικών Μονάδων Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά.

Το ίδιο υλικό, επίσης, προσφέρθηκε σε Αστυνομικά και Λιμενικά Τμήματα της περιοχής ως και εις το Κ.Υ. Καντάνου. Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος: «Η ελάχιστη αυτή προσφορά της Ι. Μητροπόλεως μας προς την μαθητιώσα νεολαία του τόπου αποτελεί ελάχιστη ένδειξη του ενδιαφέροντος αλλά και της αγάπης της Εκκλησίας προς τα νιάτα του τόπου και της ευρύτερης περιοχής. Στις εποχές των πολλών ανατροπών και δυσκολιών πάσης φύσεως, η Εκκλησία οφείλει έμπρακτα και ενεργά όπως το πράττει αιώνες τώρα, να αγκαλιάζει τον άνθρωπο, να αφουγκράζεται τις δυσκολίες και τις αγωνίες του και να προστρέχει στις ανάγκες του, ανακουφίζοντας, στηρίζοντας, παραμυθώντας και οδηγώντας τον στην ανοιχτή αγκαλιά της Θεϊκής αγάπης.

Όταν δε οι ανάγκες αυτές έχουν σχέση με την νέα γενιά, η οποία μοιάζει να είναι απογοητευμένη και προδομένη από την ασυνέπεια έργων και λόγων ημών των μεγαλυτέρων, τότε η Εκκλησία χρειάζεται με ακόμα περισσότερη ευαισθησία και εγρήγορση να προστρέχει και να ανταποκρίνεται», κατέληξε ο Επίσκοπος Κισάμου δηλώνοντας πως το αυτό οργανώνεται και δια τις Σχολικές Μονάδες της Επαρχίας Κισάμου, ευχόμενος προς Εκπαιδευτικούς και μαθητιώσα νεολαία καλή δύναμη, πλούσιο τον φωτισμό του Αγίου Θεού εις την νέα σχολική χρονιά και ευχαριστώντας τους Εκπαιδευτικούς δια το πολύτιμο έργο τους, οι οποίοι όπως σημείωσε: «Εις τα Σχολεία της ενδοχώρας καλούνται σε καθημερινές υπερβάσεις δια να μπορούν να ανταποκριθούν στο χρέος και την ευθύνη. Τους αξίζει κάθε τιμή, έπαινος και ευχαριστία», κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων