15/11/2019 15/11/2019 Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση», ανταποκρινόμενο σε αίτημα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και με την σύμπραξη του Αννουσάκειου Ιδρύματος Της, συνεχίζει την ευεργετική, ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη και αρωγή του στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Σχολικής Κοινότητας της ευρύτερης περιοχής. Κατόπιν συνεννοήσεως με την Διευθύντρια του ειδικού Σχολείου Κουτουφιανών κα Βασιλική Πανδή...
15 Νοεμβρίου, 2019 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2019 - 9:35

Ι.Μ. Κίσαμου: Το Ίδρυμα Λάτση στηρίζει ειδικό Σχολείο 

Διαδώστε:
Ι.Μ. Κίσαμου: Το Ίδρυμα Λάτση στηρίζει ειδικό Σχολείο 

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση», ανταποκρινόμενο σε αίτημα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και με την σύμπραξη του Αννουσάκειου Ιδρύματος Της, συνεχίζει την ευεργετική, ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη και αρωγή του στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Σχολικής Κοινότητας της ευρύτερης περιοχής.

Κατόπιν συνεννοήσεως με την Διευθύντρια του ειδικού Σχολείου Κουτουφιανών κα Βασιλική Πανδή και καταγραφής των αναγκών του  Σχολείου, πρόκειται περί Σχολείου στο οποίο μαθητεύουν παιδιά απ΄ όλο τον Νομό Χανίων (μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας έως 21 ετών), αναπτύσσοντας τις δεξιότητες τους και μαθαίνοντας να διαχειρίζονται την καθημερινότητα τους, κατόπιν συνεννοήσεως το Ίδρυμα Λάτση προέβει, σε συνεργασία με την Ι.Μ.Κισάμου & Σελίνου, στην χορηγία κάλυψης αυτών των αναγκών: (Σχολικά είδη, γραφική ύλη, είδη ζωγραφικής, χειροτεχνίας, αναλώσιμα υλικά, κ.α.),.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Αννουσκάειου, Αιδ. Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιο Αρετάκη, επισκέφθηκε το ειδικό Σχολείο των Κουτουφιανών και παρέδωσε στην Διευθύντρια την πολύτιμη αυτή προσφορά αγάπης του Ιδρύματος Λάτση, η οποία και θα συμβάλλει, ακόμα περισσότερο, εις την καλλιέργεια  της νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής  ανάπτυξης των παιδιών. Ο Σεβασμιώτατος κ.Αμφιλόχιος είχε την ευκαιρία να μιλήσει τόσο με τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, οι οποίοι επιτελούν έργο θαυμαστό και αξιέπαινο, όσο και με παιδιά που φοιτούν στο Σχολείο. Ξεναγήθηκε στους χώρους του Σχολείου και, με χαρά, δέχθηκε προσφορές – έργα των παιδιών (γλυκίσματα που κατασκεύασαν και ζωγραφιές).

 

Συγκινημένος ανέφερε: «Ο χώρος αυτός αποτελεί τόπο ελπίδας και παρηγοριάς όχι μόνον για τα παιδιά που φοιτούν αλλά και για τις οικογένειες των, οι οποίες καλούνται να διαχειριστούν τις ανάγκες των παιδιών τους. Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου με πολύ αγάπη και ευαισθησία αγκαλιάζουν τα παιδιά και συμβάλλουν τα μέγιστα εις την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Είναι σίγουρο ότι η Πολιτεία οφείλει και πρέπει με ακόμα περισσότερη ευαισθησία και ευθύνη να σκύψει στις ανάγκες των παιδιών αυτών και να συμβάλλει, θεσμικά, στην κατά τον μέγιστο βαθμό αποκατάσταση των. Καρδιακές οι ευχαριστίες προς τον Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» που και με την ευγενή αυτή χορηγία του γίνεται αιτία χαράς και ανακούφισης», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος. Ακολούθως η Διευθύντρια του Σχολείου κα Βασιλική Πανδή, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, εξέφρασε την χαρά και τις ευχαριστίες της δια την συγκινητική αυτή προσφορά και ευγενική χειρονομία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων