23/08/2021 23/08/2021 Το απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου τελέσθηκε ο Εσπερινός για την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία του Κάστρου, στη Λέρου και στην Παναγία Θρηνοδούσα, στην Κάλυμνο. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 22 Αυγούστου, το απόγευμα, ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν της απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία του Κάστρου Λέρου. Ο Σεβασμιώτατος...
23 Αυγούστου, 2021 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2021 - 13:14

Ο Εσπερινός της απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Λέρου

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Λέρου

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου τελέσθηκε ο Εσπερινός για την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία του Κάστρου, στη Λέρου και στην Παναγία Θρηνοδούσα, στην Κάλυμνο.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 22 Αυγούστου, το απόγευμα, ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν της απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία του Κάστρου Λέρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παΐσιος, αφού είχε επιστρέψει από την Αστυπάλαια που είχε μεταβεί για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία την Πορταΐτισσα, χοροστάτησε στον Εσπερινό της παραμονής.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό συμμετείχε του Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου Φωκά, και των ιερέων π. Σωφρονίου Χατζηλάρη, π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ και π. Γεωργίου Γαμπιέρη.

Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μ. Κόλιας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ν. Μπίλλης και Ν. Κοκκώνης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων κ. Δ. Ήσυχος και αρκετοί πιστοί που ανέβηκαν στην Παναγία του Κάστρου να ασπαστούν την θαυματουργό Εικόνα της.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο, τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές, το εκκλησίασμα και τους απανταχού Λεριούς, ευχόμενος η Παναγία του Κάστρου να σκέπει και να φρουρεί τις οικογένειες και τον καθένα ξεχωριστά.

Μετά την αρτοκλασία, από τον ιερό κλήρο, τους ιεροψάλτες, αλλά και το εκκλησίασμα, μέσα σε κλίμα κατάνυξης, εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας μας.
Τέλος, ο Μητροπολίτης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους ιεροψάλτες, οι οποίοι όλες αυτές τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου έψαλαν κατανυκτικά σύμφωνα με το Λέρικο ύφος στο ιερό αναλόγιο.

 

Επίσης, το απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε υπό του εφημερίου π. Νικολάου Καζαβούλη, Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη αποδόσει της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο εορτάζον εξωκκλήσι της Παναγίας Θρηνοδούσας, της ενορίας Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, στην περιοχή «Χώνη» της νήσου Καλύμνου, παρουσία τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου. 

 

 

Φωτογραφίες: Ν. Μαμάκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων