13/03/2019 13/03/2019 Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ,εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά. Στις σύντομη ομιλία του προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι για την ζωή του κάθε ανθρώπου,...
13 Μαρτίου, 2019 - 13:18

Μητρ.Λαγκαδά: “Όσα επαγγέλλεται η Αγία μας Εκκλησία,είναι υποθέσεις εμπειρίας”

Διαδώστε:
Μητρ.Λαγκαδά: “Όσα επαγγέλλεται η Αγία μας Εκκλησία,είναι υποθέσεις εμπειρίας”

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ,εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Στις σύντομη ομιλία του προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι για την ζωή του κάθε ανθρώπου, να έχει ως κέντρο της ζωής του τον Χριστό, διότι όπως σημείωσε «τότε μόνο η ζωή του ανθρώπου μπορεί να αλλάξει και να αποκτήσει περιεχόμενο και ουσία».

Εν συνεχεία έκανε λόγο για το ιστορικό πλαίσιο της Ακολουθίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «όσα επαγγέλλεται η Αγία μας Εκκλησία, δεν είναι απλές ή υποθετικές υποθέσεις αλλά είναι υποθέσεις εμπειρίας, τις οποίες ο καθένας μπορεί να τις γνωρίσει και να τις βιώσει, αρκεί να έχει αγαθή διάθεση και ανοικτό νου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων