06/09/2020 06/09/2020 Σήμερα,  Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η Ιερά Μνήμη της Αναμνήσεως του εν Χωναίς θαύματος του αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, εντός του οποίου ευρίσκεται Παρεκκλήσιο αφιερωμένο εις τους Ταξιάρχες, εις ανάμνηση του πρώτου Μητροπολιτικού Ναού...
06 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2020 - 12:46

“Ο Θεός φροντίζει την κάθε λεπτομέρεια για την ζωή του ανθρώπου”

Διαδώστε:
“Ο Θεός φροντίζει την κάθε λεπτομέρεια για την ζωή του ανθρώπου”

Σήμερα,  Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η Ιερά Μνήμη της Αναμνήσεως του εν Χωναίς θαύματος του αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, εντός του οποίου ευρίσκεται Παρεκκλήσιο αφιερωμένο εις τους Ταξιάρχες, εις ανάμνηση του πρώτου Μητροπολιτικού Ναού της περιοχής του Λαγκαδά.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπολέως και Ιερατικός Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Αναστάσιος Παρούτογλού, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στην σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Θεός φροντίζει την κάθε λεπτομέρεια για την ζωή του ανθρώπου, μεριμνώντας τόσο για τα υλικά αγαθά, όσο και για τα πνευματικά, αρκεί να έχουμε αληθινή μετάνοια και να δεχθούμε την Σωτηρία. Ποτέ δεν μας εγκαταλείπει, αλλά μας δοκιμάζει συνεχώς, ώστε και εμείς να ανεβαίνουμε πνευματικά, αλλά και να οδηγούμε και άλλους στην διόρθωση και την σωτηρία».

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, στην σύντομη προσλαλιά σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «εκείνο που έχει σημασία, είναι να πιστεύουμε πραγματικά στον Χριστό και να τον πλησιάζουμε αληθινά και χωρίς κάποια συμφεροντολογική προσδοκία. Το παράδειγμα της αληθινής Πίστεως του Άρχιππου, αλλά και γενικότερα όλων των Αγίων, θα πρέπει να έρθει και στην δική μας ζωή, και να είμαστε συνεχώς ευγνώμονες στις ευλογίες και τις δωρεές που μας χαρίζει ο Κύριος».

Καταλήγοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφέρθηκε στην μορφή του αρχαγγέλου Μιχαήλ και στην τιμή προς το πρόσωπο του εις την Ιερά μας Μητρόπολη, ενώ παρουσίασε και τον νέο Αρχιερατικό Επίτροπο Λαγκαδά, Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου, π. Αλέξανδρο Φίλλιο, ο οποίος ταυτόχρονα αναλαμβάνει και καθήκοντα προϊσταμένου εις το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Περπατούσσης, της περιοχής του Ηρακλείου.

Περισσότερες φωτογραφίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων