15/11/2019 15/11/2019 Ομάδα προσκυνητών της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής, 15 Νοεμβρίου ε.έ., την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, γενόμενοι δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιωάννη. Προ της επισκέψεως τους εις την έδρα της Μητροπόλεως, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, και να...
15 Νοεμβρίου, 2019 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2019 - 13:34

Ομάδα προσκυνητών από την Ουκρανία στον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Διαδώστε:
Ομάδα προσκυνητών από την Ουκρανία στον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Ομάδα προσκυνητών της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής, 15 Νοεμβρίου ε.έ., την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, γενόμενοι δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιωάννη.

Προ της επισκέψεως τους εις την έδρα της Μητροπόλεως, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, και να ξεναγηθούν από τον Γενικό Αρχιερατικό της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδεσ. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αναστάσιο Παρούτογλου.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού τους καλωσόρισε με θερμούς λόγους στην επαρχία μας αναφέρθηκε εν συντομία στην Εκκλησιαστική ιστορία του τόπου, καθώς επίσης και στις μορφές των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης, οι οποίοι αν και έδρασαν σε διαφορετικές περιόδους στις περιοχές εκείνες, το μεγάλο πνευματικό και διαχρονικό Έργο τους καρποφορεί ακόμα.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους οι Ουκρανοί προσκυνητές, είχαν την ευκαιρία να μεταβούν στην πανέμορφη και γραφική κωμόπολη της Όσσης, όπου ασπάσθηκαν τα Σεπτά και Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα της Αγίας Κυράννης και προσκύνησαν στο σημείο της ευρέσεως των Λειψάνων της Αγίας Ακυλίνας, ενώ επισκέφτηκαν ακόμα την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων και το Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο και την Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων