27/07/2020 27/07/2020 Με την προσήκουσα ιεροπρέπεια και με την παρουσία κόσμου καθ΄όλη την διάρκεια του διημέρου, τηρουμένων πάντοτε κατά το δυνατό, των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού. Το εσπέρας της εορτής, Κυριακή 26 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
27 Ιουλίου, 2020 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2020 - 13:04

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Λαγκαδά

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Λαγκαδά

Με την προσήκουσα ιεροπρέπεια και με την παρουσία κόσμου καθ΄όλη την διάρκεια του διημέρου, τηρουμένων πάντοτε κατά το δυνατό, των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.

Το εσπέρας της εορτής, Κυριακή 26 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, εις τον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Βαμβακίας, ομιλώντας προ της Απολύσεως επίκαιρα προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστη και ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Αδαμάντιος Λιάμας, ενώ στο τέλος παρουσίασε και τον νέο Αρχιερατικό Επίτροπο Ρεντίνης, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Παύλο Παρασκευά, εις τον οποίο και ευχήθηκε καταλλήλως εν όψει των νέων πολυεύθυνων καθηκόντων που αναλαμβάνει.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 27 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λαγκαδικίων, κατά την διάρκεια της οποίας τελέσθηκε και η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία, του Ιεροδιακόνου π. Χρυσοστόμου Μπουταλάκη.

Στην προσφώνηση του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, αναφέρθηκε στο μέγα Μυστήριο της Ιεροσύνης καλώντας τον χειροτονούμενο μέσα από την ζωή και το παράδειγμα του σήμερα τιμωμένου Αγίου, να αναζητά τα αγαθά παραδείγματα και να εμπνέετε από αυτά, ώστε να βελτιώνεται συνεχώς, ενώ καταλήγοντας αναφέρθηκε ξεχωριστά στου μακαριστούς Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Α΄ (Παπαγεωργίου), ως φωτεινό παράδειγμα Ιεράρχου και Ιδρυτή της Μητροπόλεως Λαγκαδά, στον Γέροντα του, Παντελεήμονα Β΄ (Χρυσοφάκη), ο οποίος τον οδήγησε στο Ιερό Θυσιαστήριο και του δίδαξε με το παράδειγμά του, την αγάπη για την Εκκλησία, τον Χριστό και την Πατρίδα μας, και τέλος τον Μητροπολίτη Τυρολόης και Σερεντίου, Παντελεήμων (Ροδόπουλο), πλησίον του οποίου διδάχθηκε τα της Θεολογίας Ιερά γράμματα, με ειδίκευση πάνω σε θέματα, Κανονικού και Εκκλησιαστικού Δικαίου και Ποιμαντικής της Ορθοδόξου Ζωής.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα κόλλυβα του σήμερα τιμωμένου Αγίου, ευχηθείς καταλλήλως προς όλους, και εν συνεχεία προσφέρθηκε προς όλους παραδοσιακό κέρασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων