15/10/2019 15/10/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών, κ. Ιωάννης, ήταν ο ομιλητής στο σεμινάριο εξομολογητικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, 14 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα του Επιουσίου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το Μυστήριο της Εξομολόγησεως ως Μυστήριο καταλλαγής, την αξία του και την εκκλησιολογική του σημασία, ενώ αναφέρθηκε και στην...
15 Οκτωβρίου, 2019 - 11:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2019 - 11:29

Ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών ομίλησε σε Σεμινάριο Εξομολογητικής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών ομίλησε σε Σεμινάριο Εξομολογητικής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών, κ. Ιωάννης, ήταν ο ομιλητής στο σεμινάριο εξομολογητικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, 14 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα του Επιουσίου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το Μυστήριο της Εξομολόγησεως ως Μυστήριο καταλλαγής, την αξία του και την εκκλησιολογική του σημασία, ενώ αναφέρθηκε και στην κοσμική θεώρηση, η οποία απέχει πολύ από τη θελογική θεώρηση του Μυστηρίου. Επιπλέον αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι εξομολόγοι αντιμετωπίζουν όσους προσέρχονται στο Μυστήριο, αλλά και την υπομονή, επιμονή και την αγάπη που πρέπει να τους διακρίνει.

Τέλος, χρησιμοποίησε πολλά παραδείγματα από την εμπειρία των Αγίων Πατέρων (Ιερός Χρυσόστομος, Άγιος Ιωάννης Κλίμακος, Όσιος Νείλος) προσπαθώντας να κάνει πιο κατανοητό τον τρόπο που οι εντεταλμένοι πνευματικοί οφείλουν να ακολουθούν κατά τη διάρκεια επιτελέσεως του Μυστηρίου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων