18/01/2020 18/01/2020 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαρίσης λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας.   Ο σεπτός Ποιμενάρχης στο κήρυγμα του, αρχικά, τόνισε ότι η συνέργεια Θεού και ανθρώπων «κατασκευάζει» Αγίους, με λαμπρό παράδειγμα τον χθες εορταζόμενο Άγιο Αντώνιο και τον σήμερα εορτάζοντα...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2020 - 20:26

“Στύλος Γέγονας Ορθοδοξίας…”

Διαδώστε:
“Στύλος Γέγονας Ορθοδοξίας…”

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαρίσης λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας.

 

Ο σεπτός Ποιμενάρχης στο κήρυγμα του, αρχικά, τόνισε ότι η συνέργεια Θεού και ανθρώπων «κατασκευάζει» Αγίους, με λαμπρό παράδειγμα τον χθες εορταζόμενο Άγιο Αντώνιο και τον σήμερα εορτάζοντα Άγιο Αθανάσιο, δύο Αγίους που συνδέθηκαν μεταξύ τους με την πνευματική πατρότητα, καθώς ο Μέγας Αντώνιος ήταν ο πνευματικός Πατέρας του Μεγάλου Αθανασίου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος στάθηκε ιδιαίτερα στο σεβασμό που οφείλουν να έχουν μεταξύ τους ο εξομολόγος με τον εξομολογούμενο αλλά κυρίως τις προοπτικές με τις οποίες οι άνθρωποι πλησιάζουν τον εκάστοτε πνευματικό, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να ακολουθούν και να προσπαθούν να μιμηθούν τις ζωές των Αγίων, διότι ο Θεός πάντοτε ενεργώντας δια ανθρώπων, κατοχυρώνει και αναδεικνύει την Αλήθεια στην κάθε εποχή ως το μόνο σωτήριο μέσο στους ανθρώπους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων