15/05/2023 15/05/2023 Τη μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Αχιλλίου τιμά σήμερα η πόλη της Λάρισας. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό που τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου. Φέτος για τους εορτασμούς τους Αγίου Αχιλλίου βρίσκεται στη Λάρισα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε της ακολουθίας του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι...
15 Μαΐου, 2023 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2023 - 11:24

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Αχιλλίου τιμά σήμερα η πόλη της Λάρισας. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό που τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου. Φέτος για τους εορτασμούς τους Αγίου Αχιλλίου βρίσκεται στη Λάρισα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε της ακολουθίας του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Συμεών και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός 

Την παραμονή της εορτή τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λάρισας κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συεμών.

Με το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης που κατέληξε στην Κεντρική πλατεία, όπου πραγματοποιήθηκε δέηση και αρτοκλασία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου. 

Στις ιερές ακολουθίες συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Κίτρους, Πλαταμώνος και Κατερίνης κ. Γεώργιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Πηγή: formedia.gr

Δείτε επίσης:

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε πανηγυρική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Επίτιμος δημότης του Δήμου Λαρισαίων ο Αυστραλίας Μακάριος – Θερμή η υποδοχή του στο Δημαρχείο (ΦΩΤΟ& ΒΙΝΤΕΟ)

Τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων