14/07/2020 14/07/2020 Σε κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το μοναστηριακό τυπικό που ορίζει η Αγία μας Εκκλησία, εψάλη το απόγευμα της Κυριακής, 12 Απριλίου 2020 στο ανακαινισμένο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Κόκκινης Εκκλησίας ) Πλατυστόμων Λευκάδος ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της...
14 Ιουλίου, 2020 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2020 - 14:19

Η Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στην ανακαινισμένη Ι.Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Η Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στην ανακαινισμένη Ι.Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Σε κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το μοναστηριακό τυπικό που ορίζει η Αγία μας Εκκλησία, εψάλη το απόγευμα της Κυριακής, 12 Απριλίου 2020 στο ανακαινισμένο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Κόκκινης Εκκλησίας ) Πλατυστόμων Λευκάδος ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της νήσου κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος καθώς και φιλοξενούμενους κληρικούς.

Κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την κατανυκτική Ακολουθία επί τη διασαλεύση της Αγίας Τραπέζης ενώ στη συνέχεια σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία κατευθύνθηκε στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής όπου και εψάλη επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων πατέρων και αδελφών της. Πριν το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ευλογήθηκαν οι άρτοι υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου.

Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Λευκάδος κ. Καββαδάς Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Καλός Χαράλαμπος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδος κ. Κτενάς Ανδρέας και πλήθος κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι και προσήλθαν με χαρά, παρακολουθώντας με ξεχωριστή ευλάβεια και υποδειγματικό τρόπο τα τελούμενα, θαυμάζοντας παράλληλα τα έργα ανακαίνισης της Ιεράς Μονής, η οποία και αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι άρρηκτα συνδεδεμένο με την θρησκευτική ιστορία της Λευκάδας.

Προ της απολύσεως του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού το λόγο έλαβε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της και ενημέρωσε τους προσκυνητές για την πορεία των έργων αναστήλωσής της. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία και την στήριξη στην μεγάλη αυτή προσπάθεια επαναλειτουργίας του μοναστηριού, τον μεγάλο ευεργέτη της Ιεράς Μονής, επιχειρηματία και πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν και συμβάλουν έως σήμερα προσφέροντας το υστέρημα και την εργασία τους ώστε η Ιερά Μονή Κόκκινης Εκκλησιάς να αποκτήσει την παλιά της αίγλη και την λειτουργική της ζωή.

Επίσης, ευχαριστίες απηύθυνε στον πρωτοψάλτη και διευθυντή της Σχολής της Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης κ. Κωνσταντίνο Λανάρα, ο οποίος πλαισίωσε με άλλους ιεροψάλτες το ιερό αναλόγιο της Μονής, τους εθελοντές και τις εθελόντριες καθώς και όλους όσους διηκόνησαν πριν αλλά και κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εκφράζοντας την χαρά του για την εν γένει πορεία των έργων ανακαίνισης της Ιεράς Μονής, ενώ παράλληλα συνεχάρη τον π. Νικηφόρο, την αδελφότητα της Ιεράς Μονής και όλους όσους κοπιάζουν για την αποκατάσταση των κτηριακών εγκαταστάσεών της. Τέλος ευχήθηκε σε κλήρο και λαό έτη πολλά κι ευλογημένα, κλείνοντας έτσι τον κύκλο των προγραμματισμένων Ιερών Ακολουθιών της παραμονής της εορτής της Συνάξεως του Αγίου ενδόξου Αρχιστρατήγου Γαβριήλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων