09/05/2024 09/05/2024 Ως μία ενέργεια η οποία καταστρατηγεί της αλήθεια της ιστορίας χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση.  Μαζί με τη θλίψη του ο Σεβασμιώτατος εκφράζει και την απορία σε τι συνίσταται το όλο δικαιϊκό περιεχόμενο του έννομου αγαθού της προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς...
09 Μαΐου, 2024 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2024 - 16:34

Μάνης Χρυσόστομος: Καταστρατήγηση της αλήθειας της ιστορίας η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Διαδώστε:
Μάνης Χρυσόστομος: Καταστρατήγηση της αλήθειας της ιστορίας η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Ως μία ενέργεια η οποία καταστρατηγεί της αλήθεια της ιστορίας χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση. 

Μαζί με τη θλίψη του ο Σεβασμιώτατος εκφράζει και την απορία σε τι συνίσταται το όλο δικαιϊκό περιεχόμενο του έννομου αγαθού της προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Αναλυτικά η δήλωση: 

“Ἐκφράζουμε τήν βαθύτατη θλίψη μας γιά τήν μετατροπή σέ τζαμί τῆς Μονῆς τῆς Χώρας, τοῦ χριστιανικοῦ αὐτοῦ μοναστηριακοῦ συγκροτήματος τῶν βυζαντινῶν χρόνων, μέ τά περίφημα ψηφιδωτά καί τίς καταπληκτικές τοιχογραφίες τῆς παλαιολόγειας τέχνης. Ἡ ἐνέργεια αὐτή ἀποτελεῖ καταστρατήγηση τῆς ἀληθοῦς ἱστορίας. Συνάμα, ὡστόσο, τίθεται καί τό ἐρώτημα: Σέ τί συνίσταται τό ὅλο δικαιϊκό περιεχόμενο τοῦ ἔννομου ἀγαθοῦ τῆς προστασίας τῆς παγκόσμιας πολιτιστικῆς κληρονομιᾶς τῆς UNESCO;”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων