30/12/2022 30/12/2022 Το μήνυμά του για το Νέο Έτος εξέδωσε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος. “Μακάρι, όλοι μας, να έλθουμε πιο κοντά στο Θεό. Μην απομακρυνθούμε, γιατί χωρίς Θεό, ζούμε όχι στο φως, αλλά στο σκοτάδι και ο άνθρωπος δεν μπορεί να βρει ανάπαυση και ευφροσύνη, ειμή μόνο στο Θεό”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. Παρακάτω το...
30 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2022 - 17:34

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Μάνης για το Νέο Έτος – Έκκληση να έλθουμε πιο κοντά στο Θεό

Διαδώστε:
Το μήνυμα του Μητροπολίτη Μάνης για το Νέο Έτος – Έκκληση να έλθουμε πιο κοντά στο Θεό

Το μήνυμά του για το Νέο Έτος εξέδωσε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος. “Μακάρι, όλοι μας, να έλθουμε πιο κοντά στο Θεό. Μην απομακρυνθούμε, γιατί χωρίς Θεό, ζούμε όχι στο φως, αλλά στο σκοτάδι και ο άνθρωπος δεν μπορεί να βρει ανάπαυση και ευφροσύνη, ειμή μόνο στο Θεό”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Παρακάτω το μήνυμα του Μητροπολίτη Μάνης:

Αγαπητά τέκνα εν Κυρίω,

Ήλθε το 2023, ένας νέος χρόνος μπροστά μας. Όλοι δίνουν ευχές, κάμνουν σκέψεις, έχουν προσδοκίες, ελπίδες αλλά και ανησυχίες. Άραγε τι θα μας φέρει ο καινούργιος χρόνος; Θάναι το αύριον καλύτερο από το χθες; Άλλοι βέβαια είναι απαισιόδοξοι και άλλοι αισιόδοξοι.

Ωστόσο, ο πιστός χριστιανός αφήνει την ζωή του στο Θεό. Αισθάνεται ότι ο Θεός – Πατέρας είναι κοντά του, τον βοηθά, τον φωτίζει και τον προστατεύει από κάθε κακό. Έτσι προχωρεί κάθε μέρα με την προσευχή του, με την πραγματοποίηση καλών έργων, χωρίς δυσφορία και θλίψη. Λέγει πάντα: «Γεννηθήτω το θέλημά σου» και έτσι νοιώθει ήρεμος.

Άλλωστε ο Θεός μας παρέχει πολλές ευλογίες. Μας δίνει εξαίρετα τάλαντα για να τα πολλαπλασιάσουμε. Ίδρυσε για μας την Εκκλησία Του για να εκκλησιαζόμαστε, να τελούμε εκεί και να συμμετέχουμε στα Ιερά Μυστήρια, να μεταλαμβάνουμε του Τιμίου Σώματος και Αίματος του Χριστού στη Θεία Λειτουργία, μας έχει ακόμη ως φίλους μας τους αγίους κάθε μέρα. Μας έστειλε αγγέλους να μας συντροφεύουν. Μας έδωκε σώμα υπέρτερον πάντων των ζώων. Μας έδωκε μέσα μας την αθάνατη ψυχή. Μας έδωκε και την υλική κτίση. Όλα αυτά είναι δωρεές Του ανεκτίμητες στη διάθεσή μας.

Λοιπόν, δεν επιτρέπεται η ολιγοπιστία, η αμφιβολία, η απογοήτευση στη ζωή μας.

Αληθινά θα είμαστε χαρούμενοι και ειρηνικοί όταν θα εφαρμόζουμε τις θείες εντολές και όταν θάμαστε άνθρωποι του Θεού.

Σήμερα, μάλιστα, 1η Ιανουαρίου που γιορτάζει ο Μέγας Βασίλειος, επακριβώς αυτός, ήταν ένας αυθεντικός του Υψίστου άνθρωπος και Ιεράρχης και Καλός Ποιμένας της αγάπης και της προσφοράς. Είναι γνωστή η περίφημη «Βασιλειάδα», το συγκρότημα αυτό του ελέους, όπου εύρισκαν ζεστασιά αγάπης, βοήθεια και στήριγμα πολλοί συνάνθρωποί του που δοκιμάζονταν από ποικίλες δοκιμασίες και ο ίδιος ο άγιος προσωπικά το συντηρούσε και διακονούσε εκεί. Εξακολουθεί να αποτελεί ένα πρότυπο χριστιανικού ήθους, προσφοράς και αγάπης.

Έτσι, στο νέο έτος, που ήδη ανέτειλε, μακάρι, όλοι μας, να έλθουμε πιο κοντά στο Θεό. Μην απομακρυνθούμε, γιατί χωρίς Θεό, ζούμε όχι στο φως, αλλά στο σκοτάδι και ο άνθρωπος δεν μπορεί να βρεί ανάπαυση και ευφροσύνη, ειμή μόνο στο Θεό.

Αγαπητοί μου,

«Γρηγορείτε, στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε, πάντα υμών εν αγάπη γινέσθω» (Α’ Κορ. 16,13).

Σας εύχομαι να έχετε

την σκέπη και ευλογία του Θεού στις οικογένειές σας,

στη ζωή και τα έργα σας.

Μετά πολλών πατρικών ευχών

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΜΑΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Γ’

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων