20/02/2024 20/02/2024 Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως, ο Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας Νείλος Τσιλιμπής, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, σε ηλικία 70 ετών. Ο Ιεροδιάκονος Νείλος Τσιλιμπής (κατά κόσμον Γεώργιος), του Βασιλείου και της Σοφίας, εγεννήθη στο Άργος Αργολίδος την 6η Ιουνίου...
20 Φεβρουαρίου, 2024 - 7:17

Εκδημία Νείλου Ιεροδιακόνου

Διαδώστε:
Εκδημία Νείλου Ιεροδιακόνου

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως, ο Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας Νείλος Τσιλιμπής, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, σε ηλικία 70 ετών.

Ο Ιεροδιάκονος Νείλος Τσιλιμπής (κατά κόσμον Γεώργιος), του Βασιλείου και της Σοφίας, εγεννήθη στο Άργος Αργολίδος την 6η Ιουνίου 1954. Ήταν απόφοιτος Εξαταξίου Γυμνασίου. Εκάρη μοναχός υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄ την 17η Δεκεμβρίου 1994 στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών. Εχειροτονήθη Διάκονος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου την 1η Μαίου 1995 στην Ιερά Μονή Βαρσών και διωρίσθη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νεοχωρίου Μαντινείας. Από του έτους 2003 ο Ιεροδιάκονος Νείλος Τσιλιμπής εγκαταβιούσε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου. Τον Αύγουστο του 2010 ανεχώρησε από την Μονή με Απολυτήριο Γράμμα. Επέστρεψε τα τελευταία χρόνια και εγκαταβιούσε στην ίδια Μονή. Τους τελευταίους μήνες ασθένησε από την επάρατη νόσο και φιλοξενείτο στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τριπόλεως. Εκοιμήθη σήμερα 19/2/2024, νοσηλευόμενος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως.

Η σορός του μεταστάντος θα ευρίσκεται εις την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας από ώρας 8:00 πρωινής, όπου σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλή ώρα 12η μεσημβρινή, προεξάρχοντος του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων