21/02/2024 21/02/2024 Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 70 ετών, άφησε την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως, ο Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας Νείλος Τσιλιμπής, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Το πρωί της Τρίτης, 20 Φεβρουαρίου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε, στις 12.00 το μεσημέρι, η Εξόδιος Ακολουθία προεξάρχοντος...
21 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:03
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2024 - 11:52

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία ιεροδιακόνου Νείλου στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σπάρτης τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία ιεροδιακόνου Νείλου στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 70 ετών, άφησε την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως, ο Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας Νείλος Τσιλιμπής, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Το πρωί της Τρίτης, 20 Φεβρουαρίου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε, στις 12.00 το μεσημέρι, η Εξόδιος Ακολουθία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου και κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στον εκλιπόντα, τον οποίο γνώρισε το τελευταίο διάστημα κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του στο Δεκάζειο Γηροκομείο. Στη συνέχεια μίλησε για το εφήμερο της επίγειας ζωής και για την ανάγκη να είμαστε πνευματικά έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, ώστε να διεκδικήσουμε τα κληρονικά μας δικαιώματα στη Βασιλεία των Ουρανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων