24/07/2019 24/07/2019 Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας, κ.κ.Αλέξανδρου, καθώς και την προσωπική εργασία, παρουσία και επιστασία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Τεγέας κ.κ. Θεοκλήτου, ομάδα κληρικών και λαϊκών από την Τρίπολη, καθώς επίσης Ιερείς της Ενορίας Κανδύλας Αρκαδίας, Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι, Ενορίτες του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κανδύλας...
24 Ιουλίου, 2019 - 22:32

Κληρικοί και λαϊκοί καθάρισαν την εκκλησία που κάηκε στην Κανδήλα

Διαδώστε:
Κληρικοί και λαϊκοί καθάρισαν την εκκλησία που κάηκε στην Κανδήλα

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας, κ.κ.Αλέξανδρου, καθώς και την προσωπική εργασία, παρουσία και επιστασία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Τεγέας κ.κ. Θεοκλήτου, ομάδα κληρικών και λαϊκών από την Τρίπολη, καθώς επίσης Ιερείς της Ενορίας Κανδύλας Αρκαδίας, Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι, Ενορίτες του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κανδύλας και άλλοι συγχωριανοί, ευρέθησαν από πρωίας στον πυροπαθή Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κανδύλας με στόχο τον καθαρισμό της Εκκλησίας από τα αποκαΐδια τα οποία άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε εντός του Ιερού Ναού από άγνωστη αιτία πριν λίγες μέρες.

Τα συναισθήματα των συνεργατών, που συμμετείχαν στον καθαρισμό της Εκκλησίας κληρικών και λαϊκών ήτο ανάμεικτα, καθώς και η θλίψη στα πρόσωπα εκάστου αποτύπωναν το μέγεθος της καταστροφής του Ενοριακού Ναού.

Οι ζημιές, οι οποίες προκλήθηκαν από την φωτιά είναι πολύ μεγάλες, έτσι η λειτουργία του Ενοριακού Ναού δεν είναι εφικτή και όλες οι Ακολουθίες της Ενορίας θα τελούνται από δω και στο εξής σε παρακείμενο Εξωκκλήσι αυτής της Ζωοδόχου Πηγής .

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας, μετέφερε την αγωνία αλλά και την στήριξη του Σεβασμιωτάτου οικείου Μητροπολίτου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρέθηκε κοντά στην Ενορία των Ταξιαρχών, σχετικά με την καταστροφή την οποία υπέστη η Ενορία και τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολη Μαντινειας και Κυνουριας και αυτός προσωπικά θα είναι δίπλα στον Ιερέα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους Ενορίτες έτσι ώστε να επουλωθούν το συντομότερο δυνατόν όλες οι ζημιές οι οποίες έχουν προκληθεί από την φωτιά και να επανέρθει η λειτουργικότητα στην ως άνω Ενορία.

ΠΗΓΗ: π. Ιωάννης Σουρλίγγας – KALIMERAARKADIA

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων