05/02/2024 05/02/2024 Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως ιερό Μνημόσυνο, με αφορμή τη συμπλήρωση 181 ετών (4/2/1843) από τον θάνατο της πλέον εμβληματικής μορφής της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 και σταυραετού της Ελευθερίας, του θρυλικού Γέρου του Μοριά, Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Παράλληλα, όπως είχε ανακοινωθεί, ανεγνώσθη και η Εγκύκλιος της Ιεράς...
05 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:41
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2024 - 10:15

Μνημόσυνο Κολοκοτρώνη Τρίπολη

Διαδώστε:
Μνημόσυνο Κολοκοτρώνη Τρίπολη

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως ιερό Μνημόσυνο, με αφορμή τη συμπλήρωση 181 ετών (4/2/1843) από τον θάνατο της πλέον εμβληματικής μορφής της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 και σταυραετού της Ελευθερίας, του θρυλικού Γέρου του Μοριά, Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Παράλληλα, όπως είχε ανακοινωθεί, ανεγνώσθη και η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της 23ης Ιανουαρίου, σχετικά με τη θέσπιση του «πολιτικού γάμου» των ομοφιλοφύλων, ώστε να ενημερωθεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα για τις αποφάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον ίδιο Ναό τελέσθηκε και φιλολογικό μνημόσυνο μετά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συγχοροστατούντος του Βοηθού του, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

Η εκδήλωση αποτελούσε συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και του Σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη». Ομιλητής ήταν ο κ. Μελέτης Μελετόπουλος, Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης, με θέμα «Ο Κολοκοτρώνης σήμερα».

Την εκδήλωση άνοιξε η υπεύθυνη της Τοπικής Ομάδας της «Ενωμένης Ρωμηοσύνης» κ. Γεωργία Ασσιούρα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» κ. Χρήστος Μπέσσας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, εξέφρασε τη χαρά του για το ποιόν της εκδηλώσεως, για τη συμμετοχή του κόσμου, καθώς και για την προσπάθεια που επιτελεί ο συγκεκριμένος φορέας έναντι της ισοπεδώσεως των ιδανικών του Έθνους μας και τόνισε ότι πρέπει να συστρατευτούμε και να αγωνισθούμε απέναντι στη φθορά,στις δύσκολες εποχές που ακολουθούν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων