11/10/2020 11/10/2020 Στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας κατ’ έτος τον μήνα Οκτώβριο και συγκεκριμένα την Κυριακή του Σπορέως, αρχίζει η νέα περίοδος του πνευματικού έργου. Έτσι, σήμερα, Κυριακή του Σπορέως, 11 Οκτωβρίου 2020, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγιασμός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, πλαισιωμένου υπό...
11 Οκτωβρίου, 2020 - 22:53
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2020 - 22:58

Νέα περίοδος πνευματικού έργου στην Ι.Μ. Μαντινείας

Διαδώστε:
Νέα περίοδος πνευματικού έργου στην Ι.Μ. Μαντινείας

Στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας κατ’ έτος τον μήνα Οκτώβριο και συγκεκριμένα την Κυριακή του Σπορέως, αρχίζει η νέα περίοδος του πνευματικού έργου.

Έτσι, σήμερα, Κυριακή του Σπορέως, 11 Οκτωβρίου 2020, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγιασμός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, πλαισιωμένου υπό του Βοηθού και Πρωτοσυγκέλλου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, και Ιερέων της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος, κηρύσσοντας την έναρξη του πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς, αναφέρθηκε στην παράδοση κατά παλαιό έθος, που έχει η τοπική Εκκλησία στα κατά Κυριακήν εσπερινά Κυρύγματα, και, γενικά, στις πνευματικές δράσεις με τα Κατηχητικά Σχολεία όλων των βαθμίδων, τις ενοριακές Ομάδες Μελέτης της Αγίας Γραφής, τη Σχολή Βυζαντινής και παραδοσιακής Μουσικής και τα Σεμινάρια Ορθοδόξου Σπουδής, καθώς και στην ανάγκη αυτά να συνεχισθούν, γιατί υπάρχει πνευματική πενία και χρειάζεται νέα σπορά του λόγου του Θεού.

Κλείνοντας, ευχήθηκε καλή δύναμη και φώτιση στους Ιεροκήρυκες και ο λόγος του Θεού να αποδώσει πνευματικούς καρπούς.

ΧΑΜπίτας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων