02/05/2021 02/05/2021 Με μεγαλοπρέπεια και τηρουμένων των μέτρων κατά της πανδημίας, τελέσθηκε στην Τρίπολη η Ακολουθία της Αναστάσεως. Στις 20.15 έγινε η υποδοχή του αγίου Φωτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, το οποίο μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Αρκάς Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως στην τελετή του Αγίου Φωτός. Ακολούθως,...
02 Μαΐου, 2021 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2021 - 9:49

Σήμερα ο όρθρος και η Πασχαλινή Θεία Λειτουργία στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Σήμερα ο όρθρος και η Πασχαλινή Θεία Λειτουργία στην Τρίπολη

Με μεγαλοπρέπεια και τηρουμένων των μέτρων κατά της πανδημίας, τελέσθηκε στην Τρίπολη η Ακολουθία της Αναστάσεως. Στις 20.15 έγινε η υποδοχή του αγίου Φωτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, το οποίο μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Αρκάς Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως στην τελετή του Αγίου Φωτός.

Ακολούθως, ξεκίνησε η λεγομένη Ακολουθία της Παννυχίδος και ανεγνώσθη η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Μητροπολίτου. Ο Σεβασμιώτατος, με το «Δεύτε λάβετε φως», διένειμε το άγιο Φως έως το προαύλιο του Ναού, ανέγνωσε την ευαγγελική περικοπή και έψαλε μετά δυνάμεως τον αναστάσιμο παιάνα «Χριστός Aνέστη».

Νωρίτερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Αναστάσιμη Ακολουθία στο Δεκάζειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο μαζί με τον φιλοξενούμενο στο Ίδρυμα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Αμβρόσιο. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στους γέροντες να μετάσχουν στην χαρά της Αναστάσεως.

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, θα τελεσθεί σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως ο αναστάσιμος Όρθρος και η πασχαλινή Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων