11/05/2023 11/05/2023 Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται σε καθημερινή βάση η έλευση πιστών στη Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσουν το Άξιον Εστί, την εικόνα από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους την οποία εκόμισε ο πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, γέροντας Χριστοφόρος ο Ιβηρίτης και αντιπροσωπεία Αγιορειτών μοναχών. Μαζί τους, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ.Αθανάσιος Μαρτίνος και ο...
11 Μαΐου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2023 - 19:02

Άξιον Εστί: Ιεράρχες, λαϊκοί και πολιτικοί στη Μητρόπολη Αθηνών για να προσευχηθούν στην Παναγία (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Άξιον Εστί: Ιεράρχες, λαϊκοί και πολιτικοί στη Μητρόπολη Αθηνών για να προσευχηθούν στην Παναγία (ΦΩΤΟ)

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται σε καθημερινή βάση η έλευση πιστών στη Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσουν το Άξιον Εστί, την εικόνα από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους την οποία εκόμισε ο πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, γέροντας Χριστοφόρος ο Ιβηρίτης και αντιπροσωπεία Αγιορειτών μοναχών. Μαζί τους, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ.Αθανάσιος Μαρτίνος και ο υποδιοικητής κ. Αρίστος Κασμίρογλου. 

Εκτός όμως από τους λαϊκούς, τα 12 μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στο περιθώριο των εργασιών της ΔΙΣ προσκύνησαν την Παναγία, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους Έλληνες ότι η Εκκλησία βρίσκεται στο πλευρό τους.

 

Την Ιερά Εικόνα προσκύνησε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του. Τους μοναχούς από την Αθωνική Πολιτεία συνάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και προσκύνησε την εικόνα μαζί με την οικογένειά του. Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας παρέθεσε στους Αγιορείτες γεύμα στον 7ο όροφο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους Αθανάσιο Μαρτίνο και αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, η οποία συνόδευε στην Αθήνα την εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί”, Δευτέρα 8 Μαΐου 2023.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

O δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους ενώ η “Αποστολή” παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των Αγιορειτών πατέρων. Επίσης, και πολιτικοί μεμονωμένα προσήλθαν στο Ναό για να προσκυνήσουν το Άξιον Εστί.

Παράλληλα, ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος προσέχονται σε καθημερινή βάση για να προσκυνήσουν την Παναγία.

Ο Μητροπολίτης Υδρας Σπετσών και Αιγίνης προσκύνησε σήμερα την Εικονα στο Μητροπολιτικό Ναό.

Στην Αθήνα μετέβη την Τετάρτη 10 Μαϊου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, προκειμένου να προσκυνήσει την θαυματουργό Εικόνα «Άξιον Εστί», που βρίσκεται αυτές τις μέρες από το Άγιον Όρος και στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 χρονών από της Ελληνικής Επαναστάσεως, για ευλογία των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος έγινε μάρτυρας των χιλιάδων προσκυνητών, που περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν και να αποθέσουν την ευχαριστία, τον πόνο, την ικεσία, και κάθε άλλο αίτημά τους στην Θεομήτορα.

Το βράδυ της Κυριακής, 7 Μαΐου 2023, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, τέλεσε την Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, ενώπιον της Ιεράς και Σεβασμίας Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου “Άξιον Εστί”.

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Να εναποθέσουμε σε Εκείνη την ελπίδας μας

 

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία της Μεσοπεντηκοστής στη Μητρόπολη Αθηνών, τέλεσε δέηση ενώπιον της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας. Προσευχήθηκε δε για ειρήνη και ενίσχυση των ακριτών του Έβρου.

“Στον απόηχο της μεγάλης και λαμπροφόρου εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου μας, επί νεύση και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να προσκυνούμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της επικαλουμένης “Άξιον Εστί”, της εφεστίου εικόνος του Αγιωνύμου Όρους. Προσκυνούντες την εικόνα αυτή να εξητήσουμε την ικανοποίηση των πολλών αιτημάτων τα οποία βασανίζουν τις ψυχές μας, του καθενός από μας, αλλά και να εναποθέσουμε σε Εκείνην την ελπίδα μας προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη, η αγάπη και η ομόνοια σε όλο τον κόσμο”, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος αμέσως μετά την απόλυση.


“Θερμάς ευχαριστίας οφείλουμε, λοιπόν, στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την άδεια και ευλογία την οποία έδωσε στην ελαχιστότητά μου. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους η οποία συνόδευσε άχρι του κλεινού άστεως των Αθηνών την ιερά εικόνα. Θερμές ευχαριστίες στους αγαπητούς αδελφούς, στους πρεσβυτέρους και διακόνους οι οποίοι συλλειτούργησαν μαζί μας και τους αδελφούς που πλαισίωσαν το ιερό αναλόγιο, με την σημείωση ότι σήμερα προσευχόμεθα υπέρ της ειρήνης του κόσμου, αλλά και για να δώσει ο Θεός και η Παναγία δύναμη στους ακρίτες οι οποίοι διακονούν στην ακριτική περιοχή του Έβρου και ιδιαίτερα για το ευσεβές ποίμνιο της καθ’ημάς θεοσώστου Ιεράς Μητροπόλεως. Χρόνια πολλά σε όλους. Χριστός Ανέστη”, είπε αμέσως μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος.

 

Ο Φθιώτιδος Συμεών σε συνέντευξή του στο πρώτο Πρόγραμμα είπε: «Η Παναγία είναι η μητέρα όλων μας και ο λαός μας είναι πονεμένος, είναι στεναχωρημένος, έχει δικά του προβλήματα προσωπικά, βιώνει διάφορες αγωνίες» σχετικά με τους χιλιάδες πολίτες που εισέρευσαν στην Μητρόπολη για να προσκυνήσουν την εμβληματική εικόνα του Αγίου Όρους.
Άλλωστε, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Συμεών, η Εκκλησία δεν μετράει αριθμούς γιατί δεν λειτουργεί με όρους επικοινωνιακούς ούτε με όρους οποιασδήποτε μέτρησης ή δημοφιλίας.
«Η Παναγία δεν είναι δημοφιλής, είναι μητέρα. Κανείς δεν μπορεί να πει για τη μητέρα του ότι είναι δημοφιλής. Η μητέρα μας είναι η αγάπη μας» τόνισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.
«Περάσαμε μια μεγάλη δοκιμασία, της πανδημίας. Έχουμε περάσει πολλές δοκιμασίες. Βλέπουμε έναν κόσμο ολόκληρο να δοκιμάζεται και δεν έχουμε άλλη καταφυγή. Η Παναγία μας είναι η ελπίδα, είναι η παρηγοριά, είναι τρυφερότητα, είναι η στοργή που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη όλοι μας ανεξαιρέτως. Είναι μια μεγάλη αγκαλιά, η αγκαλιά της Παναγίας μας που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως και γι’ αυτό αισθανόμαστε αυτή την ανάγκη να αισθανθούμε μέσα στην αγκαλιά της ότι είμαστε μια οικογένεια» είπε ο κ. Συμεών.

 

Άλλοι πάλι ιεράρχες παροτρύνουν τους πιστούς να προσέλθουν στην Αθήνα για να προσκυνήσουν την εικόνα.
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, παροτρύνει τους πιστούς της Μητροπολιτικής τους περιφέρειας να προσκυνήσουν την εικόνα.
«Η Εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» είναι το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους και φυλάσσεται σήμερα στο ιερό σύνθρονο του Πρωτάτου των Καρυών. Ονομάστηκε «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» γιατί μπροστά σε αυτή την Εικόνα εψάλη για πρώτη φορά από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ ο γνωστός αυτός ύμνος. «Η πάνσεπτος αύτη και αγία εικών, εξ αρχαίων και παλαιών χρόνων, εστάθη το καύχημα των Καρεών, η δόξα των Πρωτατινών, η σκέπη και προστασία των πέριξ Κελλίων», ενώ ταυτόχρονα αποτελεί δόξα, καύχημα και προστασία όλου του Έθνους μας.
Ως εκ τούτου, όσοι επιθυμούν προτρέπονται να μεταβούν κατά το ως άνω χρονικό διάστημα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών προκειμένου να προσκυνήσουν με ευλάβεια την περίπυστη και πάνσεπτη Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και να λάβουν δύναμη και ευλογία από τη χάρη της Παναγίας Μητέρας μας», αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου της Μητρόπολης.

Διαβάστε επίσης: 

Φωτορεπορτάζ οpe.gr: Η Αθήνα υποδέχθηκε το Άξιον Εστί – Τίθεται για προσκύνηση στη Μητρόπολη Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αθήνα κλίνει το γόνυ στην Παναγία “Άξιον Εστί” – Προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό έως και τις 15 Μαΐου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Άξιον Εστί: Προσκομίζουμε τις ελπίδες μας στην Παναγία (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη – Τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη (VIDEO)

“Άξιον Εστί”: Η Παναγία παρηγοριά και ελπίδα – Με αμείωτο ρυθμό η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας στη Μητρόπολη Αθηνών

Άξιον Εστί: To ope.gr για δεύτερη ημέρα στη Μητρόπολη Αθηνών – Εικόνες από το προσκύνημα

“Αξιον Εστί”: Η Κυρία Θεοτόκος στο μέσο των Αθηνών σε μία δύσκολη περίοδο – Πλήθος πιστών καθημερινά συρρέει στη Μητρόπολη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων