29/12/2019 29/12/2019 Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής για τον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερης Θράκης, που ξεκινούν με την έλευση του 2020. Το 2020 ήδη έχει χαρακτηριστεί ως χρονιά – ορόσημο για την ιστορική διαδρομή της Θράκης και όπως είναι γνωστό, άπαντες οι τοπικοί φορείς προετοιμάζουν επετειακές εκδηλώσεις παντός τύπου. Η Μητρόπολη...
29 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2019 - 11:43

Η ΙΜ Μαρωνείας παρουσιάζει το σήμα των «100 χρόνων ελεύθερης Θράκης»

Διαδώστε:
Η ΙΜ Μαρωνείας παρουσιάζει το σήμα των «100 χρόνων ελεύθερης Θράκης»

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής για τον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερης Θράκης, που ξεκινούν με την έλευση του 2020. Το 2020 ήδη έχει χαρακτηριστεί ως χρονιά – ορόσημο για την ιστορική διαδρομή της Θράκης και όπως είναι γνωστό, άπαντες οι τοπικοί φορείς προετοιμάζουν επετειακές εκδηλώσεις παντός τύπου.

Η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής προετοιμάζεται «όχι μόνο για να γιορτάσουμε», όπως είπε ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, «αλλά και για να προβληματιστούμε από τη θυσία των προγόνων μας».

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς θα παρουσιαστεί στην Κομοτηνή και το σήμα που έχει επιλέξει η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής για να συνοδεύει τις επετειακές εκδηλώσεις της. Η παρουσίαση θα γίνει στο ναό της του Θεού Σοφίας μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Όπως εξήγησε ο μητροπολίτης, κατόπιν συμφωνίας όλων των εμπλεκομένων «η Περιφέρεια θα κάνει ένα σήμα για όλη τη Θράκη και ο καθένας θα κάνει το δικό του».

Πηγή: www.xronos.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων