06/09/2022 07/09/2022 Η πόλη της Κομοτηνής υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα «Άξιον Εστίν» η οποία μεταφέρθηκε από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους στην ακριτική Ελλάδα προς ευλογία ολόκληρου του Ελληνισμού. Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη δυτική είσοδο της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή. Τιμές απέδωσε Διμοιρία 21 οπλιτών υπό το παιάνισμα της...
06 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2022 - 5:18

Η Κομοτηνή κλίνει το γόνυ στο «Άξιον Εστίν» – Κλήρος και λαός υποδέχθηκαν την Ιερά Εικόνα με τιμές (ΦΩΤΟ/VIDEO)

Διαδώστε:
Η Κομοτηνή κλίνει το γόνυ στο «Άξιον Εστίν» – Κλήρος και λαός υποδέχθηκαν την Ιερά Εικόνα με τιμές (ΦΩΤΟ/VIDEO)

Η πόλη της Κομοτηνής υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα «Άξιον Εστίν» η οποία μεταφέρθηκε από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους στην ακριτική Ελλάδα προς ευλογία ολόκληρου του Ελληνισμού.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη δυτική είσοδο της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή. Τιμές απέδωσε Διμοιρία 21 οπλιτών υπό το παιάνισμα της στρατιωτικής μπάντας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ:

Ρεπορτάζ: Νάνσυ Νάσκου
Βίντεο: Μανώλης Δημελάς, Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» (ope.gr) και η διαδικτυακή Τηλεόραση Pemptousia TV καλύπτουν ζωντανά με συνεργεία και ανταποκριτές την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» στη Θράκη και τις Ιερές Ακολουθίες.

Χριστιανοί από κάθε γωνιά της Ελλάδος, κρατώντας λουλούδια, την Ελληνική Σημαία και άλλοι με δάκρυα στα μάτια προσεύχονται για το δικό τους θαύμα.

Όλοι όμως προσεύχονται για τους Ακρίτες, γης και θάλασσας, που δέχονται αμέτρητες εξ Ανατολών προκλήσεις. Προσεύχονται όμως και για τους Έλληνες που είναι αντιμέτωποι με πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Οι φωτογραφίες και τα video του ope.gr και της Pemptousia TV αποτυπώνουν την πρωτοφανή λαοθάλασσα.

Πιστοί από τη Μακεδονία και τη Θράκη έφτασαν με κάθε μεταφορικό μέσο στην Κομοτηνή για να συνοδεύσουν την  Ιερά Εικόνα «Άξιον Εστίν» στο Ηρώον της πόλεως, εκεί όπου τελέστηκεη επίσημη υποδοχή.

Ο οικείος Ιεράρχης, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, στο λόγο του είπε: “Αγαπητοί αδελφοί με αισθήματα ευφροσύνης υποδεχόμαστε την σπανίως εξερχομένη ιεράν εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστιν”.

 

Ο ιεράρχης ζήτησε από όλους να προσευχηθούν  “ώστε να παραμείνει η Παναγία στήριγμα καθ όλη τη διάρκεια του βίου μας”. Ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες προς τα μέλη της Αγιορείτικης Κοινότητας τα οποία έπραξαν τα δέοντα ώστε να μεταφερθεί η Ιερά Εικόνα στην Κομοτηνή.

 

Στην αντιφώνησή του ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης είπε: “Η πόλις σας από γεννήσεως της ήταν εμβαπτισμένη με τις αρχές του Αγόου Όρους. Η Παναγία σήμερα επιστρέφει στο θρόνο Της… Οπότε η Παναγία σήμερα δεν έρχεται σε μια άγνωστή της πόλη”.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης τόνισε τη σπουδαιότητα της έλευσης της εικόνας της Παναγίας στην Θράκη σε αυτές τις δύσκολες δύσκολες στιγμές που διάγει η χώρα.

“Η Παναγία είναι η μητέρα όλων μας”, είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική παρουσία της Παναγίας στην καθημερινότητά μας και είπε ότι η επίσκεψη της Παναγίας στην οροσειρά της Ροδόπης είναι μεγάλη ευλογία.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, είπε ότι είναι τιμή για την περιοχή η έλευση της Παναγίας “σε μια περίοδο που κυριαρχεί η ανασφάλεια”.

“Η σκέψη και μόνο της Παναγίας μας δίνει δύναμη, χαρα και ελπίδα”, είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:  “Μεγάλη τιμή για τη Θράκη να φιλοξενούμε στην Θράκη την εικόνα της Παναγίας. Σήμερα που ως έθνος δεχόμαστε απανωτές κρίσεις η Παναγία μας εμπνέει και μας γεμίζει χάρη”.

 

 

 

Συγκίνηση στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Κομοτηνής

Μετά την υποδοχή στην πόλη της Κομοτηνής, κλήρος και λαός τη συνόδευσε στον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου όπου εψάλη Δοξολογία.

Νωρίτερα την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκαν στην πόλη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης.

Να σημειωθεί ότι  η Ιερά Εικόνα έρχεται στην Κομοτηνή με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό, ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι είναι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναμένεται την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, καθώς και Μητροπολίτες της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή Κομοτηνή: Όλα έτοιμα για την υποδοχή της Παναγίας

Η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» για την Κομοτηνή

Κομοτηνή: Φωτοστιγμές λίγο πριν από την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστί»

Λαοθάλασσα στην Κομοτηνή για το «Άξιον Εστί»

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» στη Θράκη – Ζωντανά στην Pemptousia TV

Καρέ καρέ η άφιξη της Ιεράς Εικόνας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων