18/01/2020 18/01/2020 Μέσα στη χθεσινή εορταστική ατμόσφαιρα για τον Άγιο Αντώνιο και τον Άγιο Γεώργιο εξ’ Ιωαννίνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ξυλαγανής, όπου προέβη στην εις Διάκονον Χειροτονίαν του εκ των αδελφών της Ιεράς Μονής Οσίου Μαξίμου Καυσοκαλύβη Παπικίου Όρους π. Στεφάνου, του οποίου σημειωτέον την...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2020 - 21:00

Χειροτονία στο εορταστικό διήμερο

Διαδώστε:
Χειροτονία στο εορταστικό διήμερο

Μέσα στη χθεσινή εορταστική ατμόσφαιρα για τον Άγιο Αντώνιο και τον Άγιο Γεώργιο εξ’ Ιωαννίνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ξυλαγανής, όπου προέβη στην εις Διάκονον Χειροτονίαν του εκ των αδελφών της Ιεράς Μονής Οσίου Μαξίμου Καυσοκαλύβη Παπικίου Όρους π. Στεφάνου, του οποίου σημειωτέον την Ρασοφορίαν ετέλεσε την εσπέραν της Κυριακής, 12ης Ιανουαρίου, κατά τον πανηγυρικόν εσπερινον της Ιεράς Μονής επί τη μνήμη του Οσίου Μαξίμου του Καυσοκαλύβη.

Το πρωί του Σαββάτου, 18ης Ιανουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κοσμίου και ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονίαν του εγγάμου κ. Γεωργίου Βαρτζίδη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ανεφέρθη στας μνήμας των εορταζομένων Αγίων, αλλά και προς τους νεοχειροτονουμένους παρουσιάσας τους Αγίους ως πρότυπα ιερατικού ήθους και βιωτής, έδωκε δε προς αυτούς πατρικές ποιμαντικές νουθεσίες και προέτρεψε αυτούς να διακονήσουν τους πιστούς με πολλήν αγάπην, σύνεσιν, αυτοθυσίαν, κεκοσμημένοι διά των αρετών της ταπεινώσεως που διδάσκει ο Άγιος Αντώνιος, αλλά και της σθεναράς ομολογίας της αμωμήτου Ορθοδόξου πίστεως που ιδιαιτέρως διδάσκει ο Άγιος Αθανάσιος, και να αναδειχθώσι αμφότεροι άξιοι της εμπιστοσύνης του Επισκόπου και της τοπικής Εκκλησίας εργαζόμενοι στο γεώργιον Αυτής μετά ζήλου ιερού και αφοσιώσεως, τύποι γενόμενοι των πιστών εν πάσι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων