27/05/2023 27/05/2023 Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου με τίτλο «Ανελήφθης εν δόξη – Λόγοι στην Ανάληψη του Κυρίου». Πρόκειται για ένα απάνθισμα λόγων για τη μεγάλη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, το τελευταίο γεγονός της επίγειας πορείας του Χριστού, με το οποίο ολοκληρώνεται το έργο της θείας οικονομίας. Μία προσφορά...
27 Μαΐου, 2023 - 21:21
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2023 - 21:10

Το νέο βιβλίο του Μητροπολίτου Μεσογαίας: «Ανελήφθης εν δόξη – Λόγοι στην Ανάληψη του Κυρίου».

Διαδώστε:
Το νέο βιβλίο του Μητροπολίτου Μεσογαίας: «Ανελήφθης εν δόξη – Λόγοι στην Ανάληψη του Κυρίου».

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου με τίτλο «Ανελήφθης εν δόξη – Λόγοι στην Ανάληψη του Κυρίου».

Πρόκειται για ένα απάνθισμα λόγων για τη μεγάλη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, το τελευταίο γεγονός της επίγειας πορείας του Χριστού, με το οποίο ολοκληρώνεται το έργο της θείας οικονομίας. Μία προσφορά τροφής προς θεολογική εμβάθυνση και αφορμή για πνευματική καλλιέργεια και ενίσχυση της πίστεως.

Λίγα λόγια για το βιβλίο από την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής:

Φοβερὸς θὰ πρέπει νὰ ἦταν ὁ χωρισμός! Τοῦ εἶχαν δώσει τὰ πάντα. Εἶχαν πάρει πολὺ περισσότερα ἀπὸ ὅσα μποροῦσαν νὰ φαντασθοῦν. Εἶχαν τὴν αἴσθηση τῆς θεότητός Του ζωντανὴ στὴ ζωή τους, συγκλονιστικὴ γιὰ τὴν ὕπαρξή τους. Παθὼν καὶ ἀναστημένος. Ἄνθρωπος καὶ Θεός, Θεάνθρωπος.

Ἀλλὰ τοὺς ἔφευγε. Πῶς νὰ παρηγορηθοῦν; Πῶς νὰ τὸ ἀντιμετωπίσουν;…

Γιὰ φανταστεῖτε σκηνή. Δὲν εἶναι παράξενη; Δὲν εἶναι ἀσυνήθιστη; Δὲν εἶναι προκλητικὴ γιὰ τὴν αἴσθηση τῶν ἀποστόλων;

Φεύγει ὁ Κύριος ἀπὸ τὴ γῆ καὶ αἴρεται πρὸς τὸν οὐρανό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων