22/10/2019 22/10/2019 Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα στο ιστορικό Γεράκι, η μνήμη του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη. Στον περικαλλή φερώνυμο Ιερό Ναό, τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μοναμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησε πλειάδα κληρικών.      ...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 22:36

Ο εορτασμός του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη στο Γεράκι

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη στο Γεράκι

Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα στο ιστορικό Γεράκι, η μνήμη του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη.

Στον περικαλλή φερώνυμο Ιερό Ναό, τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μοναμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησε πλειάδα κληρικών.

 

 

 

 

 

 

 

Ο σεπτός Ποιμενάρχης στον εμπνευσμένο λόγο του αναφέρθηκε στη βιοτή του Αγίου και έκανε λόγο για το θάρρος και την ανδρεία του νεαρού μάρτυρος. Εμφανώς συγκινημένος επαίνεσε την μαθητιώσα νεολαία του χωριού, η οποία έδωσε δυναμικό παρόν στον εορτασμό με αντιπροσωπείες των σχολείων όλων των βαθμίδων. Ιδιαίτερα εκθείασε τα παιδιά, που πλαισίωσαν την ιερή εικόνα του Αγίου ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές. Ολοκληρώνοντας την ψυχωφέλιμη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος έκανε έκκληση στον Άγιο νεομάρτυρα Ιωάννη να προστατεύει την περιοχή και ιδιαίτερα τους νέους, για τους οποίους αποτελεί τρανό παράδειγμα πίστης και θυσίας.

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας πέριξ του Ναού. Ύστερα από την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής μοιράστηκαν γλυκίσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους. Στον εορτασμό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δ. Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Μαρουδάς.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό στις Γούβες.

(φώτο: κα Νίκη Μιχαλούτσου)

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων