12/03/2024 12/03/2024 Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, ιερούργησε την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου 2024, στο Ελαιοχώρι Τριπόλεως. Απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, στην οποία περιγράφεται, μέσα από μία παραβολή του Κυρίου, το γεγονός της Κρίσεως, της...
12 Μαρτίου, 2024 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 9:56

Σπάρτης Ευστάθιος: Να κάνουμε βίωμα την “εν Χριστώ ζώη”

Διαδώστε:
Σπάρτης Ευστάθιος: Να κάνουμε βίωμα την “εν Χριστώ ζώη”

Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, ιερούργησε την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου 2024, στο Ελαιοχώρι Τριπόλεως.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, στην οποία περιγράφεται, μέσα από μία παραβολή του Κυρίου, το γεγονός της Κρίσεως, της ημέρας εκείνης δηλαδή κατά την οποία θα έρθει ο Χριστός για να ολοκληρώσει, με τη δίκαιη κρίση Του και με την τελευταία ένδοξη ενέργειά Του, το μυστήριο της θείας οικονομίας.

Ο Σεβασμιώτατος αρχικά τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο που κατά την Κυριακή της Απόκρεω, μετά τις δύο παραβολές του Τελώνου και του Φαρισαίου και του Ασώτου, τις οποίες προέβαλε η Εκκλησία μας τις δύο προηγούμενες Κυριακές, διαβάζεται η συγκεκριμένη ευαγγελική περικοπή, αφού πολύ σοφά οι Ιεροί Πατέρες θέλησαν να υπενθυμίσουν στους χριστιανούς, που αρκετές φορές αμελούν την πνευματική τους ζωή, ότι ο Θεός, εκτός από Φιλάνθρωπος, είναι και Δίκαιος και κατά την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας θα αποδώσει στον καθένα κατά τα έργα του.

Ολοκληρώνοντας, ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος προέτρεψε τους ευλαβείς χριστιανούς να κάνουν βίωμά τους την ‘’εν Χριστώ ζωή’’, η οποία αφενός θα δώσει πραγματικό νόημα στην επίγεια διαδρομή τους, αφετέρου θα τους ωθήσει να βρίσκονται σε διαρκή πνευματική εγρήγορση, ώστε να είναι έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, για την Επουράνια Απολογία και την Τελική Κρίση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων