01/11/2018 01/11/2018 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον εκ βάθρων ανακαινισμένο ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό στη Ν. Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών. Νωρίτερα, στο...
01 Νοεμβρίου, 2018 - 9:07

Αρχιερατικός Εσπερινός στους Αγίους Αναργύρους Ν. Ιωνίας

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός στους Αγίους Αναργύρους Ν. Ιωνίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον εκ βάθρων ανακαινισμένο ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό στη Ν. Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο εορτασμού του Μητροπολιτικού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, παρουσία του ιερού κλήρου, των αρχών της πόλεως και πλήθους πιστών υποδέχθηκε την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου εκ Σμύρνης Μικράς Ασίας.


Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία που έχει η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας να φυλάσσει στους κόλπους της το ιερό εικόνισμα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόπου εκ Σμύρνης Μ. Ασίας, ενώ τόνισε το έμπρακτο παράδειγμα φιλάνθρωπης αγάπης των Αγίων Αναργύρων, παροτρύνοντας τον πιστό λαό να γίνουν άξιοι μιμητές του βίου τους.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η τελετή της Εκπλύσεως της Αγίας Τραπέζης επί τη περατώσει της εκ βάθρων ανακαινίσεως του Ιερού Ναού και ακολούθως η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων