06/08/2019 06/08/2019 Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάσθηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αλσουπόλεως στη Νέα Ιωνία. Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών. Την κυριώνυμο...
06 Αυγούστου, 2019 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2019 - 12:46

Ο Μητρ. Νεας Ιωνίας ευλογεί τα σταφύλια

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Νεας Ιωνίας ευλογεί τα σταφύλια

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάσθηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αλσουπόλεως στη Νέα Ιωνία.
Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών.


Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 6 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.


Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο λόγο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά για τη Θεία Μεταμόρφωση και έκανε λόγο για το κορυφαίο θαύμα που πραγματοποίησε ο Κύριος στο ίδιο το θεανδρικό σώμα Του, αποκαλύπτοντας το άρρητο μεγαλείο της θεότητός Του, προτρέποντας τον πιστό λαό να ξεκινήσει ο καθένας τη δική του μεταμορφωτική πορεία με μετάνοια και υπακοή στο θέλημα του Θεού.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και σύμφωνα με το εκκλησιαστικό έθος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα σταφύλια, ευχόμενος το άκτιστο φως της Μεταμορφώσεως και η δόξα του Κυρίου μας να φωτίζουν τις ψυχές όλων μας.

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων