02/12/2023 02/12/2023 Την Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία υποδέχθηκε με κάθε λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου 2023. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Αρετσούς, από τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Ιουστίνο, με τη συμμετοχή Πατέρων της Μητροπόλεως, καθώς και του πιστού λαού....
02 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:01

Η Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Η Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Την Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία υποδέχθηκε με κάθε λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου 2023.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Αρετσούς, από τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Ιουστίνο, με τη συμμετοχή Πατέρων της Μητροπόλεως, καθώς και του πιστού λαού.

Το ιερό αυτό θησαύρισμα κόμισε, κατόπιν κανονικής αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ.

Η έλευση της Τιμίας Κάρας τείνει να αποτελέσει έθος για την τοπική Εκκλησία και εντάσσεται στο πλαίσιο της πανηγύρεως του Ναού και της ενορίας για τον προστάτη της Άγιο Νικόλαο.

Της υποδοχής ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου. Ο Επίσκοπος της Ανατολικής Θεσσαλονίκης προσεφώνησε τον Γέροντα Γαβριήλ, τον καλωσόρισε με θερμούς λόγους και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την ευλογία της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου. Ο Γέροντας Γαβριήλ αντιφώνησε καταλλήλως και κήρυξε τον θείο λόγο, με αναφορές στον βίο και τα θαύματα του Οσίου Δαυίδ.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι η Αγία Κάρα θα παραμείνει στον Καθεδρικό Ναό, προς αγιασμό και ευλογία των πιστών, μέχρι και την Πέμπτη 7η Δεκεμβρίου.

 

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων