24/06/2021 24/06/2021 «Το αποτροπιαστικό γεγονός το οποίο συνέβη κατά την διάρκεια του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου, προκάλεσε θλίψη και οδύνη σε όλους τους Ιεράρχες, Κληρικούς και λαικούς και προσωπικά σε μένα” ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος για την επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου την Τετάρτη. Στη συνέχεια σημείωσε: “Εκφράζω την...
24 Ιουνίου, 2021 - 20:12
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2021 - 20:14

“Το αποτροπιαστικό γεγονός προκάλεσε θλίψη και οδύνη”

Διαδώστε:
“Το αποτροπιαστικό γεγονός προκάλεσε θλίψη και οδύνη”

«Το αποτροπιαστικό γεγονός το οποίο συνέβη κατά την διάρκεια του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου, προκάλεσε θλίψη και οδύνη σε όλους τους Ιεράρχες, Κληρικούς και λαικούς και προσωπικά σε μένα” ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος για την επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου την Τετάρτη.

Στη συνέχεια σημείωσε: “Εκφράζω την θερμή μου συμπαράσταση στους Μητροπολίτες που ήταν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου καθώς και στους Κληρικούς και λαικούς, οι οποίοι δέχθηκαν αυτήν την άνανδρη επίθεση, που είναι πρωτόγνωρη στα εκκλησιαστικά χρονικά, ακόμη και στα δικαστικά χρονικά της πατρίδος μας.

Οι επτά Συνοδικοί Αρχιερείς, καθόλα αγαπητοί αδελφοί, εκτελούσαν τα συνοδικά τους καθήκοντα και απροόπτως βρέθηκαν μπροστά σε τέτοια φρικιαστική πράξη.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι απαιτείται σεβασμός στο κανονικό και εκκλησιαστικό δίκαιο και στον ιερό θεσμό της Εκκλησίας και δεν επιτρέπονται τέτοιες αναρχικές ενέργειες στον χώρο της Εκκλησίας.

Όταν κανείς, ακόμη δε και Κληρικός ή πρώην Κληρικός, μοναχός ή πρ. μοναχός, δεν σέβεται τις συνοδικές αποφάσεις και γενικά τους θεσμούς της Εκκλησίας, τότε δεν έχει καμμιά θέση μέσα στην Εκκλησία.

Βέβαια πρέπει και εμείς οι Αρχιερείς να προσέχουμε ποιους χειροτονούμε και κατά πόσον έχουν τις κανονικές και ψυχολογικές προϋποθέσεις για να γίνονται Κληρικοί, διότι όσοι εισέρχονται στην Ιερωσύνη ανεξετάστως δημιουργούν πολλά προβλήματα στην Εκκλησία.

Συλλυπούμαι βαθύτατα τους αδελφούς μου Αρχιερείς που υπέστησαν αυτήν την παράλογη επίθεση και εύχομαι ταχεία αποκατάσταση της υγείας τους.

Επίσης συγχαίρω τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, διότι αντιμετώπισε και αυτό το γεγονός με νηφάλιο, διακριτικό και άψογο τρόπο, τόσο με τις ενέργειές του όσο και με τους λόγους του» κατέληξε ο Σεβασμιώτος μιλώντας σε δημοσιογράφους για το γεγονός που συνέβη κατά την διάρκεια του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων