04/12/2018 04/12/2018 “Να μην τροποποιηθεί το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών”, τόνισε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα της Πρέβεζας. Ο Σεβασμίωτατος τάχθηκε από την πρώτη στιγμή υπέρ της απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να απορρίψει τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη μισθοδοσία των κληρικών, θεωρόντας ότι αυτή η...
04 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:50

Αντιδρά ο Μητροπ. Πρεβέζης στο σχέδιο της κυβέρνησης

Διαδώστε:
Αντιδρά ο Μητροπ. Πρεβέζης στο σχέδιο της κυβέρνησης

“Να μην τροποποιηθεί το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών”, τόνισε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα της Πρέβεζας.

Ο Σεβασμίωτατος τάχθηκε από την πρώτη στιγμή υπέρ της απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να απορρίψει τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη μισθοδοσία των κληρικών, θεωρόντας ότι αυτή η λύση θα είναι καταστροφική για την εκκλησία.
Απαντώτας συγκεκριμμένα στην εφημερίδα το «Βήμα της Πρέβεζας» ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, είπε :
«Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην τροποποιηθεί το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών διότι με τα σημερινά δεδομένα δεν παρέχεται καμία ασφάλεια. Είναι αόριστες υποσχέσεις. Όταν και να υπάρξουν συγκεκριμένες θέσεις θα μιλήσουμε επ᾽ αυτών. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε πως θα προχωρήσουν οι συζητήσεις”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων