02/07/2022 02/07/2022 Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης την Παναγία την Μυροβλύτισσα, σήμερα εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου. Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας από τον π. Άνθιμο Κωσταράκη προϊστάμενο του ΙΝ Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης και τον π. Ιωακείμ Μούκανο προϊστάμενο του ΙΝ Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης και όπως έχει...
02 Ιουλίου, 2022 - 18:34

Εορτασμός στον Ι.Ν.Αγ.Ελευθερίου Ξάνθης της Παναγίας της Μυροβλύτισσας

Διαδώστε:
Εορτασμός στον Ι.Ν.Αγ.Ελευθερίου Ξάνθης της Παναγίας της Μυροβλύτισσας

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης την Παναγία την Μυροβλύτισσα, σήμερα εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας από τον π. Άνθιμο Κωσταράκη προϊστάμενο του ΙΝ Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης και τον π. Ιωακείμ Μούκανο προϊστάμενο του ΙΝ Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης και όπως έχει πλέον καθιερωθεί μοιράστηκε από τους ιερείς μύρο ως ευλογία.

Είναι μια γιορτή που οι ενορίτες του Αγίου Ελευθερίου γιορτάζουν πάνω από 18 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν από ενορίτες του Αγίου Ελευθερίου που πήγαιναν για προσκύνημα στο νησί της Άνδρου και συγκεκριμένα στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, μάλιστα πρόσφατα πριν από λίγα χρόνια επισκέφτηκαν ξανά το νησί κρατώντας ζωντανούς τους δεσμούς.

Όλα αυτά τα χρόνια από το μοναστήρι της Άνδρου στέλνεται μύρο για ευλογία το οποίο μοιράζεται στον ναό κατά την ημέρα αυτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων