15/12/2018 15/12/2018 Η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου τιμάται σήμερα 15 Δεκεμβρίου από την εκκλησία μας καθώς και της μητρός αυτού Ανθίας. Στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών πανηγυρίζει ο ιερός ναός που βρίσκεται στη νέα εθνική οδό Πατρών Αθηνών μετά την Αρέθα καθώς και ο ιερός ναός Παντοκράτορος στην άνω πόλη όπου ως γνωστόν, φυλάσσεται ως πολύτιμος...
15 Δεκεμβρίου, 2018 - 21:30

Πανηγύρισε ο ναός όπου φυλάσσεται η χείρα του αγίου Ελευθερίου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο ναός όπου φυλάσσεται η χείρα του αγίου Ελευθερίου

Η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου τιμάται σήμερα 15 Δεκεμβρίου από την εκκλησία μας καθώς και της μητρός αυτού Ανθίας. Στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών πανηγυρίζει ο ιερός ναός που βρίσκεται στη νέα εθνική οδό Πατρών Αθηνών μετά την Αρέθα καθώς και ο ιερός ναός Παντοκράτορος στην άνω πόλη όπου ως γνωστόν, φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός η χείρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου.

Στον Παντοκράτορα ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες στις 11 το πρωί της Παρασκευής 14/12/2018 με την έξοδο της εικόνας του Αγίου για προσκύνημα από τους πιστούς. Στις 6 το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου λειτούργησε ο αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρτέμιος Αργυρόπουλος που κήρυξε και το Θείο λόγο.

Για ανήμερα το Σάββατο 15/12/2018, στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστατήσαντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή κι άλλων ιερέων και διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο κ. Χρύσανθος ανεφέρθη στο κήρυγμα του στον Άγιο Ελευθέριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων