27/02/2020 27/02/2020 Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου ιδρύθηκε στην Πάτρα Σύλλογος με την επωνυμία “Αδελφότης Άγιος Απόστολος Ανδρέας Πατρών” με αποκλειστικό σκοπό την προβολή της Ορθοδόξου Πνευματικής Κληρονομιάς της πόλεως του Πρωτοκλήτου στον Ελλαδικό Χώρο και παγκοσμίως. Ειδικότερα την διαφύλαξη, διατήρηση, ανάδειξη και προβολή της Ορθοδόξου πνευματικής κληρονομιάς της πόλεως του Πρωτοκλήτου, στον ελλαδικό...
27 Φεβρουαρίου, 2020 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2020 - 18:05

“Αδελφότης, Άγιος Απόστολος Ανδρέας Πατρών”

Διαδώστε:
“Αδελφότης, Άγιος Απόστολος Ανδρέας Πατρών”

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου ιδρύθηκε στην Πάτρα Σύλλογος με την επωνυμία “Αδελφότης Άγιος Απόστολος Ανδρέας Πατρών” με αποκλειστικό σκοπό την προβολή της Ορθοδόξου Πνευματικής Κληρονομιάς της πόλεως του Πρωτοκλήτου στον Ελλαδικό Χώρο και παγκοσμίως. Ειδικότερα την διαφύλαξη, διατήρηση, ανάδειξη και προβολή της Ορθοδόξου πνευματικής κληρονομιάς της πόλεως του Πρωτοκλήτου, στον ελλαδικό χώρο και παγκοσμίως.Συγκεκριμένα την προβολή και παγκόσμια ανάδειξη των ιερών Ναών Παλαιού και Νέου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου μετά των Ιερών θησαυρισμάτων, δηλαδή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου, του Σταυρού του μαρτυρίου Του και του Τάφου του Αποστόλου και του Ιερού Λειψάνου Του, εις τρόπον ώστε η Πάτρα να καταστεί Κέντρον παγκοσμίου θρησκευτικού προορισμού.

 

Προσφάτως διεξήχθησαν συμφώνως προς το Καταστατικόν οι Αρχαιρεσίες, συγκροτήθηκε δε σε Σώμα το εκλεγέν Δ.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποτελούν οι κατωτέρω :

1)Πρόεδρος : Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών  κ.κ. Χρυσόστομος

2)Αντιπρόεδρος : Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

3)Γραμματεύς : κ. Πέτρος Ρηγάτος, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος Ι.Μ.Π.

4)Ειδικός Γραμματεύς : κ. Αλέξης Σκαρμέας, Δικηγόρος

5)Ταμίας : Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος Ι.Μ.Π.

6)Έφορος : Πρωτ. π. Νικόλαος Σκιαδαρέσσης

7)Μέλη : Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, κ. Ανδρέας Καράβολας, τ. Δήμαρχος, κ. Χρήστος Μούλιας, Δικηγόρος

Ο Ιδρυθείς Σύλλογος θα εδρεύει εις διαμέρισμα επί της οδού Κορίνθου 293, δωρηθέν προσφάτως υπό του Μεγάλου Δωρητού και Ευεργέτου κ. Πέτρου Σπυρόπουλου ιατρού, προς τον οποίον τόσον ο Σεβασμιώτατος όσον και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν ευγνωμόνως τις θερμές ευχαριστίες των.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων