23/03/2024 23/03/2024 Με λαμπρότητα εορτάσθη η 25η Μαρτίου, από τους μαθητάς του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, ένεκα του Σαββοτοκύριακου που προηγείται φέτος της εθνικοθρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού. Το πρωί της Παρασκευής, ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Εκκλησιαστικού Λυκείου, η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων...
23 Μαρτίου, 2024 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2024 - 13:04

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών

Με λαμπρότητα εορτάσθη η 25η Μαρτίου, από τους μαθητάς του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, ένεκα του Σαββοτοκύριακου που προηγείται φέτος της εθνικοθρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού.

Το πρωί της Παρασκευής, ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Εκκλησιαστικού Λυκείου, η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Συμμετείχαν άπαντες οι μαθητές οι οποίοι έψαλαν τους Ύμνους υπό την διεύθυνση του πρ. Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Λυκείου κ. Ιωάννου Κοττόρου και του Καθηγητού της Μουσικής του Σχολείου, του κ. Παύλου Μάλλιαρη. Όλα τα παιδιά ήταν ντυμένα με τις εθνικές ενδυμασίες και τις παραδοσιακές στολές.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, μίλησε στα παιδιά περί των πνευματικών αγώνων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και λαβών αφορμή από τις φορεσιές τους, που εδημιούργησαν κλίμα βαθειάς συγκίνησης, τους μίλησε για τους αγώνες των Ελλήνων με μπροστάρηδες, τους Κληρικούς, Πατριάρχες, Αρχιερείς και άλλους, για να αποτινάξουν τον βαρύ και φρικτό Τουρκικό ζυγό τετρακοσίων και για κάποιες περιοχές, πεντακοσίων ετών.

Αναφέρθηκε στα ζώπυρα του Γένους, στην πίστη στο Θεό και την αγάπη προς την Πατρίδα και προέτρεψε τα παιδιά να διατηρήσουν την αγνότητα και καθαρότητα της ψυχής τους, ώστε όταν θα έλθη η ώρα να φορέσουν το αγιασμένο ράσο, να είναι δοχεία πεντακάθαρα, ώστε να δεχθούν την χάρη του Θεού. Τους παρουσίασε τις ηρωικές μορφές των Ελλήνων, Κληρικών, όπως του Παλαιών Πατρών Γερμανού και τους μίλησε για όσα ο Κολοκοτρώνης ανέφερε, στην ομιλία του στους μαθητάς του Γυμνασίου των Αθηνών στην Πνύκα, για την πίστη δηλαδή, στο Θεό, για την ενότητα, και την ομοψυχία, ώστε να αποκτήσωμε την ελευθερία μας. Ακόμη ο Σεβασμιώτατος τόνισε στα παιδιά, ότι στους δικούς τους ώμους θα κρατήσουν πλέον, ο,τι παρελάβαμε από τους αγιασμένους προγόνους μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, ακολούθησε συγκινητική εορτή για την 25η Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκκλησιαστικού Λυκείου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου, όπου τα παιδιά μέσα από δρώμενα, κείμενα και ποιήματα, ετίμησαν τους Ήρωες και Μάρτυρες για την ελευθεριά της Πατρίδος μας, από τον Τουρκικό ζυγό.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων